Studentski web servis

Studentski web servisi su podeljeni u dva segmenta:

 

  • Studentski servis za studente koji studiraju po Zakonu o Univerzitetu (upisani su na fakultet pre 2006. godine) KLIKNUTI OVDE
  • Studentski servis za studente koji studiraju po Zakonu o Visokom obrazovanju (upisani su na fakultet posle 2006. godine) KLIKNUTI OVDE

Pored ovoga, studenti PMF-a mogu da koriste i:

Za koriscenje servisa neophodno je ukljuciti opciju za PMF mail adresu na studentskom portalu https://ssluzba.pmf.uns.ac.rs.

 

Korisničko ime za prijavu na wireless, mail, vpn i cloud servis je puna PMF email adresa.

Korisničko ime za moodle servise je broj indeksa.

 

Zbog uvodjenja novih servisa, od 22.10.2014. je pri prvom sledećem logovanju na studentski servis obavezna promena lozinke. Posle toga, trajanje lozinke je 200 dana. Pred istek ovog roka, lozinka se mora produžiti ili promeniti, o čemu ćete biti obavešteni mailom.

 

Prilikom pristupanja servisima, noviji web browser-i će prijaviti problem sa SSL sertifikatom. Problem se javlja zbog toga što je sertifikat kreiran od strane PMF-a, a ne od strane prepoznatljivog sertifikacionog tela. Da biste nastavili rad, potrebno je da sertifikat prihvatite!

 

Molimo Vas da sva pitanja, sugestije i opis eventualnih problema u radu prosledite na sns@pmf.uns.ac.rs Laboratorije za Razvoj Informacionih Sistema.