Elektronska pošta

Servis elektronske pošte dostupan je svim zaposlenim na PMF. Ukoliko nemate nalog, možete se javiti sistem administratoru na Vašem departmanu.

 

Studenti imaju mogućnost (besplatnog) otvaranja email naloga na Akademskoj računarskoj mreži Univerziteta u Novom Sadu (ARMUNS), i dobijanja adrese oblika korisnickoime@uns.ac.rs. O proceduri za otvaranje naloga i drugim vezanim informacijama možete pročitati više na sajtu UNS-a (treća stavka od dole u levom meniju: CIT-UNS / ARMUNS).

 

Prostor na mail serveru za Vaše poruke nije neograničen. Ukoliko se kvota dostigne, postoji mogućnost blokiranja prijema novih poruka. Da se to ne bi desilo, izbegavajte gomilanje starih poruka u sandučetu na mail serveru. Trenutna kvota je 1GB.

 

 

Uputstvo za korišćenje webmail-a

Webmail je servis koji omogućava pristup elektronskoj pošti iz programa za pretraživanje interneta (na primer Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, Safari, Internet Explorer...) sa bilo kog računara koji ima pristup internetu.

 

Uputstvo za podešavanje mail client-a

Mail clienti su specijalizovani programi za upravljanje elektronskom poštom koji olakšavaju primanje, slanje, pisanje i arhiviranje poruka.