PMF-ovi GASTRONOMI KUVAJU SA RUDOLFOM

RUDOLF ODABRAO PMF-ove GASTRONOME

 

           Pod pokroviteljstvom ambasade Kraljevine Holandije, uz pomoć sponzora Amstel pivare, čuvena zvezda popularnog tv kanala „24Kitchen“, Rudolf van Vin stiže u Novi Sad na otvaranje 81. Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

 

           Rudolf će Novosađanima otkriti "male tajne" njegovih najzanimljivijih recepata u ponedeljak, 19. maja na Trgu slobode, od 18 do 19 časova. Zanimljivo je da će Rudolfu na sceni pomagati studenti novosadskog PMF-a, tačnije Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo - smer gastronomija. Oni će imati čast i zadovoljstvo da pripremaju jela po recepturama Rudolfa van Vina kao i da neke svoje tajne podele sa slavnim poslastičarem.


Dan kasnije, 20. maja, Rudolf će nastupiti i na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu od 10 časova.

 

            Rudolf van Vin kulinarsku školu u Bredi, radio je kao glavni kuvar u Švajcarskoj, specijalizovao se za poslastičarske proizvode, a danas radi kao kuvar Stichting Vakbekwaamheid Horeca – što je najviša pohvala koju jedan Holanđanin može da dobije. Više puta je pobeđivao na nacionalnim i međunarodnim kulinarskim takmičenjima. U domovini je osvojio četiri prve nagrade na takmičenju Zilveren Koksmuts, a kao član holandskih kulinarskih timova, osvajao je nagrade na takmičenjima u Frankfurtu, Sidneju, Londonu i Singapuru. Već 12 godina je jedan od najpopularnijih holandskih televizijskih kuvara, a ovo je njegova treća poseta Srbiji.