IZABERI COOL NAUČNIKA − NOĆ ISTRAŽIVAČA, 30. SEPTEMBAR

IZABERI COOL NAUČNIKA − NOĆ ISTRAŽIVAČA, 30. SEPTEMBAR

“KEEP COOL AND DO SCIENCE” 

 

Prirodno-matematički fakultet i Fakultet tehničkih nauka su i ove godine od Evropske komisije zaslužili čast da budu organizatori manifestacije Noć istraživača, koja se istog dana, u isto vreme, dešava u preko 250 gradova i preko 30 zemalja. Ovaj događaj su, pored Evropske komisije, podržali i Ministarstvo za nauku i tehnološki razvoj, Pokrajinski sekretarijat Vlade Vojvodine i Grad Novi Sad. Prošle godine je manifestaciju posetilo 12 hiljada zainteresovanih.

 

Deo programa ovogodišnje manifestacije je i izbor za COOL NAUČNIKA/NAUČNICU. Nominacije smo primali do 10. jula, a sada treba odabrati 10 finalista! Cilj izbora je da se promovišu kolege/koleginice koji su uspešni u svom naučno-istraživačkom radu, a u isto vreme imaju široka interesovanja i uspeh u drugim segmentima života, čime se prevazilaze stereotipi u vezi sa naučnicima.

 

Nominovane kolege biće predstavljene na Facebook stranici Noći istraživača, gde će na osnovu glasova (lajkova) šire javnosti biti izabrano 10 finalista, koji će svoj rad, hobije i talente predstaviti kroz intervjue, video klipove, promociju na bilbordima, itd., sa ciljem da se široj javnosti prikažu još neka zanimljiva lica nauke.

 

Glasanje je na Facebook stranici Noći istraživača i traje do 31. jula, a dan kasnije objavićemo i listu 10 COOL NAUČNIKA.

 

U glasanju mogu da učestvuju svi – kolege, rođaci, prijatelji i ostali zainteresovani. 

Hvala što pomažete promociji nauke i načnika!