Studentsko takmičenje "Freshhh 2015"

MOL Grupa - međunarodna kompanija za naftu i gas, organizuje deveto po redu Međunarodno studentsko onlajn takmičenje "Freshhh 2015". Tročlani timovi mogu da se prijave za učešće u rešavanju izazova u naftno-gasnom sektoru.

 

"Freshhh" je međunarodno onlajn nagradno takmičenje, namenjeno nadarenim studentima, zainteresovanim za izazove iz stvarnih životnih situacija koje prate rad u naftnoj i gasnoj industriji.

 

Međunarodni timovi iz celog sveta mogu do 3. aprila da se prijave na  takmičenje preko sajta www.freshhh.net i upuste se u rešavanje zadataka iz naftne i gasne industrije koje je razvila MOL Grupa.

 

Tri prvoplasirana tima osvojiće ukupno 25.000 evra i steći pravo da se pridruže međunarodnom timu MOL Grupe. Vodećih pet timova imaće priliku da se priključe programu za diplomce  pod nazivom "Growww", dok će tri najbolja tima dodatno osvojiti ukupno 25.000 evra.

 

"Veoma smo uzbuđeni time što smo otvorili deveto 'Freshhh' takmičenje, zasnovano na saznanjima iz prethodnih godina i dragocenim iskustvima učesnika. Moto kampanje 'Vrhunska zabava. Vrhunski rad' saglasan je sa našim ciljem da pružimo priliku kvalifikovanim i ambicioznim vodećim talentima da se dokazuju na slučajevima iz stvarnog života i rada u našoj industriji, kroz postavku onlajn takmičenja", izjavila je potpredsednica za ljudske resurse MOL Grupe Zdravka Demeter Bubalo.

Prema njenim rečima, studenti - članovi pet najboljih timova ujedno će dobiti priliku da se pridruže MOL Grupi kao stažisti ili "Growww"-eri.

 

Tokom trajanja "Freshhh" takmičenja, studenti će biti izloženi različitim izazovima - moraće da stvore potpuno novu naftnu kompaniju iz osnova, da donose odluke na projektima istraživanja i razvoja sa ciljem da nađu nova bogata izvorišta, izgrade rafineriju za različite proizvode i odrede najbolji portfolio proizvoda koji će dovesti do stvaranja profita.

 

"Freshhh" takmičenje će biti sprovedeno kroz tri kruga a pet najboljih timova nastupiche uživo u Finalu u Budimpešti 28. maja.

 

Pet najboljih timova imaće šansu da započnu svoju karijeru na poziciji Growww-era ("razvojnika") u MOL Grupi. Program Growww otvara diplomcima i mladim profesionalcima više od 200  poslovnih pozicija, u rasponu od inženjera, ekonomista, informatičara i dr.

 

Prošle godine pobednik na ovom takmičenju bio je tročlani tim Amcord iz Srbije čiji članovi danas rade u kompaniji MOL u Mađarskoj.

 

Više od 10.000 studenata iz više od 70 zemalja sveta učestvovalo je u ovom onlajn takmičenju tokom proteklih osam godina.

 

O MOL grupi

MOL grupa je integrisana, nezavisna međunarodna kompanija za naftu i gas, sa sedištem u Budimpešti, u Mađarskoj. Grupa je aktivna u više od 40 zemalja, sa dinamičnom internacionalnom radnom snagom od gotovo 30.000 ljudi i iskustvom od preko 100 godina u ovoj grani industrije. Aktivnosti grupe u istraživanju i proizvodnji podržava 75 godina rada u ovom polju. Danas, proizvodnja se odvija u 8, a istraživanja izvora u čak 13 zemalja. Grupa upravlja sa 4 rafinerije i dve petrohemijske fabrike, u okviru integrisanog sistema nabavke – u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Pored toga, MOL poseduje i mrežu od preko 1700 servisnih stanica u 12 zemalja centralne i jugoistočne Evrope.