MOL Grupa organizuje 7. međunarodno onlajn takmičenje za studente – “Freshhh”

 

   Na dan zaljubljenih, 14. februara 2013. godine, MOL Grupa je otvorila, sedmi godinu za redom, takmičenje “Freshhh 2013” - međunarodno onlajn takmičenje za studente.

 

    Najtalentovaniji studenti imaju priliku da primene svoje znanje kroz timski rad na rešavanju slučajeva, kao i da obezbede sebi direktan plasman u izbor MOL Grupe za odabir sveže diplomiranih studenata za program “Growww” 2013.

 

    Najbolji timovi dobiće nagradu u iznosu od 20.000 evra.

 

    Takmičenje “Freshhh” se odvija u tri kruga. Prvi je onlajn krug gde se timovima dodeljuju zadaci koji zahtevaju profesionalno znanje, strateško razmišljanje i tehničke odluke. U polufinalnoj rundi oko 40 kvalifikovanih timova učestvuje u strateškoj poslovnoj onlajn simulaciji. U poslednjem, finalnom krugu u maju 2013. godine, 10 najboljih timova biće pozvano u Budimpeštu, u Mađarsku, da potvrde svoj talenat i znanje pred članovima menadžmenta MOL Grupe.

 

    Takmičenje “Freshhh” predstavlja značajan deo strategije MOL Grupe za privlačenje talenata koja naglašava raznolikost i “outside-in” pristup razvoju talenata. Takmičenje teži podršci što ranijeg uključivanja mladih u prirodne nauke, promociji atraktivnosti i kompleksnosti naftne i gasne industrije, kao i sveukupnih aktivnosti MOL Grupe.

 

    Tročlani timovi studenata mogu da se prijave na adresi www.freshhh.net.

Rok za registraciju tima je do 17. marta 2013. godine, a onlajn takmičenje počinje 18. marta 2013.

 

    Budući da je takmičenje nastalo još 2007. godine, do sada je ugostilo više od 8.000 studenata iz skoro 70 zemalja sveta i sa preko 200 najprestižnijih svetskih univerziteta.

 

    Pored takmičenja “Freshhh”, MOL Grupa vodi i program za mlade diplomce pod nazivom “Growww” koji za cilj ima privlačenje i regrutovanje mladih i ambicioznih talenata. Od početka programa “Growww”, njemu se pridružilo više od 1.100 mladih diplomaca koji sada rade za MOL Gupu u Mađarskoj, Hrvatskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Italiji, Rumuniji, Pakistanu, Češkoj Republici, Poljskoj i Iraku i oni čine 3% ukupne radne snage kompanije.

 

 

O MOL Grupi

 

    MOL Grupa je jedna od vodećih međunarodnih kompanija naftne i gasne industrije u Centralnoj Evropi, koja posluje u 40 zemalja Evrope, Srednjeg Istoka, Severne Afrike i Zajednice Nezavisnih Zemalja. Naš međunarodni tim se sastoji od 30.000 ljudi. MOL trenutno sprovodi istraživanje u 11 zemalja i ima proizvodnju u 7 zemalja sveta. Grupa takođe vodi 5 rafinerija i 2 petrohemijske stanice preko integrisanog menadžmenta lanaca snabdevanja u Mađarskoj, Slovačkoj, Hrvatskoj i Italiji. MOL Grupa poseduje i mrežu od preko 1700 benzinskih pumpi u 11 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, i upravlja 5800km dugim sistemom gasovoda pod visokim pritiskom u Mađarskoj.