BUBBLE CUP 7

Bubble Cup je timsko takmičenje u rešavanju algoritamskih problema namenjeno studentima i srednjoškolcima iz celog sveta. Takmičenje je prvi put održano 2008. godine.

„Cilj Bubble Cup takmičenja je popularizacija programiranja, ali i usavršavanje mladih timova koji svoje umeće pokazuju na brojnim međunarodnim takmičenjima. Prošle godine je oko 600 studenata i srednjoškolaca učestvovalo u online rundama.

Sa po tri takmičara u timu, Bubble Cup je ekipno takmičenje u rešavanju algoritamskih problema, koje organizuje Informaciono društvo Srbije, a glavni pokrovitelj i organizator tehničkog dela takmičenja je Razvojni centar Microsofta u Srbiji. Zaposleni u ovom centru bave se već sedmu godinu za redom osmišljavanjem zadataka, realizacijom takmičarskog sistema, ali i obaveštavanjem takmičara putem web stranice www.BubbleCup.org


Bubble Cup takmičenje je organizovano tako da se sastoji iz ukupno tri runde, u kojima se takmiče ekipe sastavljene od najviše tri člana. Prve dve runde su kvalifikacione i izvode se online, na web strani takmičenja. Najbolje ekipe iz obe kategorije se takmiče uživo, kada se, u septembru, organizuje finale u Beogradu.

Tada učenici srednjih i osnovnih škola tokom pet sati rešavaju algoritamske zadatke u razvojnom okruženju i programskom jeziku po izboru. Finale traje praktično dva dana. Studenti koji se takmiče u finalu, od ove godine, neće biti u istoj kategoriji sa srednjoškolcima. Oni će za rešavanje svojih problema imati 24h.