TAKMIČENJE BEST 2015

Udruženje studenata tehnike Evrope BEST  iz Novog Sada, organizuje inženjersko takmičenje pod nazivom ,,EBEC - Novosadski dani inženjera”. Takmičenje ima izuzetni značaj za Univerzitet u Novom Sadu, održaće se na Fakultetu tehničkih nauka, od 27.03. do 29.03.2015. godine. Nakon svečanog otvaranja, organizovaće se radionice, drugog dana takmičenje u timskom dizajnu, trećeg takmičenje u studiji slučaja. Više informacija na sajtu http://bestns.org.rs/ebec2015/ i facebook stranici EBEC Novi Sad - Novosadski dani inženjera. Organizacija je neprofitna, učešće je besplatno.

 

 

Udruženje studenata tehnike Evrope - BEST (Board of European Students of Technology) iz Novog Sada je neprofitna, nepolitična studentska organizacija. Novosadski ogranak međunarodnog udruženja studenata tehnike Evrope – BEST je jedan od 96 lokalnih BEST grupa, koje se nalaze na isto toliko univerziteta u 33 države širom Evrope. Od osnivanja 1989. godine, pa sve do danas BEST nudi mogućnost unapređenja studenata kroz stručne akademske seminare komplementarnog obrazovanja, saradnje i razmene između studenata širom Evrope. Glavni prioritet BEST-a je povezivanje univerziteta, studenata i kompanija.

 

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Novi Sad je osnovano 2005. godine sa ciljem unapređenja studenata novosadskog univerziteta. Preko 350 naših studenata posetilo je neki od evropskih univerziteta kako bi pohađali akademski seminar ili prisustvovali nekom od neformalnih skupova i upoznalo se sa drugim kulturama, kao i kolegama širom Evrope. Ugostili smo preko 300 stranih studenata u Novom Sadu koji su pohađali neki od naših akademskih seminara i uverili se u kvalitet našeg komplementarnog obrazovanja.

 

Projekat ,,EBEC - Novosadski dani inženjera”

 

EBEC (European BEST Engineering Competition) je jedan od najbrže rastućih projekata naše organizacije. U okviru ovog inženjerskog takmičenja četiri tima od po četiri učesnika takmiče se jedni protiv drugih u rešavanju stvarnih problema kompanije (studija slučaja) ili izrade rešenja za dati zadatak sa ograničenom količinom materijala u ograničenom vremenskom periodu (timski dizajn). Takmičenje se sastoji od tri runde: lokalne , regionalne i evropskog finala. Pobednici svake runde nastavljaju takmičenje u narednoj rundi. Ove godine biće održano 88 lokalnih rundi u 32 države širom Evrope. Pobednici sa novosadskog univerziteta će nastaviti učešće na regionalnoj rundi u Beogradu, koja je jedna od ukupno 15 regionalnih rundi koje se održavaju. Učesnici će imati šansu da, ukoliko ponove trijumf, zablistaju i u evropskom finalu u sunčanom Portu!

 

EBEC Novi Sad ima za cilj da studentima tehničkih, tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu pruži mogućnost da iskažu svoje veštine i sposobnosti u okviru tima i iskažu svoju inovativnost. Lokalna runda najvećeg evropskog inženjerskog takmičenja, u organizaciji naše lokalne BEST grupe, održaće se na Fakultetu tehničkih nauka od 27-29.03.2015. godine.

 

Takmičenje kao i radionice su besplatne.

 

Više informacija i raspored možete pronaći na:

https://www.facebook.com/BEST.Novi.Sad

http://www.bestns.org.rs/

https://www.facebook.com/EBEC.Novi.Sad/

http://bestns.org.rs/ebec2015/

 

Prijave za učešće u ,,EBEC - Novosadski dani inženjera” na:

http://bestns.org.rs/ebec2015/prijava/