III PR TAKMIČENJE

primer2012.jpg

Namera je da se svim zainteresovanim studentima osnovnih akademskih, strukovnih i master studija na državnim i privatnim fakultetima u Vojvodini, omogući da se dodatno edukuju i steknu praksu iz oblasti odnosa s javnošću. Kotizacija za učešće na takmičenju se ne naplaćuje, a timovi mogu biti sastavljeni i od članova sa različitih fakulteta.

 

Takmičenje je organizovano u vidu rešavanja studije slučaja, a cilj je da se na ovaj način promoviše značaj i uloga menadžmenta odnosa s javnošću. Timovi studenata treba da budu sastavljeni od tri do pet članova i mogu se prijaviti popunjavanjem formulara na sajtu Društva Srbije za odnose s javnošću (http://pr.org.rs/novi/?p=2785).

 

Rok za prijavu timova je 15. mart, nakon čega će za takmičare biti organizovana besplatna edukacija koja treba da im pomogne da  savladaju praktične veštine i znanja iz odnosa s javnošću i što uspešnije reše studiju slučaja, kao takmičarski zadatak. Žiri sastavljen od uglednih stručnjaka iz oblasti odnosa s javnošću, ocenjivaće i u uži izbor izabrati deset najuspešnijih radova koji će se plasirati u polufinale. Nakon polufinalnog dela takmičenja biće izabrano pet timova u finale koji će se boriti za nagrade krajem aprila.

 

Za sve učesnike finala obezbeđene su vredne nagrade, a najuspešniji su u prilici da osvoje komplet ulaznica za EXIT festival ili učešće na međunarodnoj PR konferenciji.

 

Na prošlogodišnjem takmičenju, održanom na Filozofskom fakultetu, učestvovalo je čak 37 ekipa sa 176 studenata, većinom sa različitih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, a pobednički tim „PRotagonisti“ bio je sastavljen od studenata sa Ekonomskog fakulteta i Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.

 

Centar za odnose s javnošću Novog Sada je prva lokalna kancelarija Društva Srbije za odnose s javnošću – neprofitne nacionalne sturkovne organizacija profesionalaca koji se bave odnosima s javnošću. Od osnivanja, NS COJ intenzivno radi na osnaživanju članova i promociji značaja struke i oblasti odnosa s javnošću. Centar broji broji oko 30-ak članova sa teritorije Novog Sada.