Stipendije za doktorske studije hemije

    Tehnološki univerzitet Nanjang jedan je od univerziteta koji najbrže napreduju nakon što je nedavno dostigao 41. mesto na svetskom rangiranju univerziteta (QS World Universities Rankings).

 

    Eksperimentalana istraživanja neorganske hemije na ovom fakultetu vrše se pomoću savremenih metoda i instrumenata. Hemijski fakultet opremljen je modernim laboratorijama, uključujući sedam NMR i dva instrumenta za obavljanje kristalografije (single crystal X-ray diffraction).  Više informacija o fakultetu može  se pronaći na veb stranici: http://www.spms.ntu.edu.sg/cbc/ResearchFacilities/NMR&EPRFacilities.html. U avgustu 2013. godine troje studenata iz Srbije upisalo se na doktorske studije hemije Tehnološkom univerzitetu Nanjang u Singapuru.

 

Uslovi za prijavu:

 

  • završene masterske studije iz bilo koje oblasti hemije, s tim da izuzetni studenti mogu biti primljeni i bez završenih masterskih studija,
  • prosek ocena na osnovnim studijama najmanje 8,0,
  • prosek ocena na masterskim studijama najmanje 8,0, i
  • solidno poznavanje engleskog jezika.

    Kandidati koji budu primljeni na doktorske studije pored besplatne školarine dobijaju i mesečnu stipendiju u vrednosti od 2000 SGD (oko 1250€) koja se povećava na 2500 SGD (oko 1550€) nakon uspešnog napredovanja ka kandidaturi u drugoj godini studija. Izvrsnim kandidatima može se obezbediti i avionska karta do Singapura, a postoji i mogućnost dobijanja bespovratne pomoći u vrednosti 1000 SGD (oko 625€).

 

    Zainteresovani kandidati treba da pošalju biografiju i prepise ocena sa osnovnih i masterskih studija prof. Drašku Vidoviću (dvidovic@ntu.edu.sg) do 31. januara 2014.  godine.