PRONAĐITE ŠANSU ZA SEBE U PROGRAMU ERASMUS PLUS

ERASMUS PLUS je novi program za saradnju Evropske unije pokriva oblasti obrazovanja, mladih i sporta u periodu 2014-2020. godine. Erazmus+ je nasledio tri programa za obrazovanje u kojima je Srbija do sada učestvovala – Tempus, Erazmus Mundus i Program za celoživotno učenje, kao i program Mladi u akciji.

 

Svako ima šansu i priliku da učestvuje: pojedinci – studenti, stažisti, pripravnici, učenici, odrasli, mladi, volonteri, nastavnici, treneri, omladinski radnici, profesionalci organizacija aktivnih u polju obrazovanja, obuka i mladih čine glavnu ciljnu grupu programa.

 

S obzirom na najveće interesovanje studenata za MOBILNOST, ovde izdvajamo:

Ključna aktivnost 1 podržava mobilnost u oblasti obrazovanja, obuka i mladih i ima za cilj da donese dugotrajnu korist učesnicima i organizacijama.

Ovaj deo programa podržava mobilnost pojedinaca, zajedničke master studije i sistem studentskih zajmova (moguć samo za studente iz zemalja EU).

Korisnicima će biti omogućeno da kroz studiranje i rad provedu period u nekoj drugoj zemlji i tako steknu dragoceno životno iskustvo. Na taj način mogu da povećaju svoje šanse za zapošljivost u budućnosti.

Važno je istaći da studenti, nastavno osoblje ili volonteri ne mogu podnositi samostalne prijave za stipendije za mobilnost. Osobe koje žele da učestvuju u aktivnostima trebaju da se obrate nekoj od organizacija koje primaju podršku iz Erazmus+ programa.

 

Toplo preporučujemo da se infomišete preko nekoliko zvaničnih i relevantnih izvora putem linkova koje ćete naći niže.

 

Za pomoć se možete obratiti i Kancelariji za međunarodnu saradnju Prirodno-matematičkog fakulteta putem mejla: gordanav@uns.ac.rs

 

Srećno sa aplikacijama! :)

PMF Kancelarija za međunarodnu saradnju