Konkurs za dodelu „Stipendija nemačke privrede Dr. Zoran Đinđić“

Fond Dr. Zoran Đinđić, u saradnji sa „Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu“ i nemačkim „Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj“ po deveti put raspisuje konkurs za dodelu „Stipendija nemačke privrede Dr. Zoran Đinđić“. Konkurs je namenjen studentima završnih godina fakulteta kao i mladim stručnjacima sa prvim radnim iskustvom.

U okviru programa dvadeset pet izabranih stipendista iz Srbije boraviće od juna sledeće godine nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzećima, kao što su Siemens, Daimler i Commerzbank. Boravak u Nemačkoj omogućava im da se upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje buduće radno angažovanje i u Srbiju.

Program je 2007. godine proširen i na ostale zemlje Zapadnog Balkana, tako da će se i ove godine stipendistima iz Srbije pridružiti i kolege iz susednih zemalja.

Program je nastao nakon atentata na Premijera Zorana Đinđića u proleće 2003. godine. Cilj programa je ispunjenje vizije Premijera i približavanje Srbije i njenih građana Evropskoj Uniji kao i stvaranje jakih veza između nemačke privrede i budućih lidera u Srbiji.

Detaljnije informacije kao i online aplikacija mogu se naći na web adresi:

www.djindjic-stipendienprogramm.org  

Promocije programa stipendiranja će se održati U Novom Sadu:

  • u ponedeljak, 17.10.2011. godine u 16h na Ekonomskom Fakultetu , Dr. Sime Miloševića, Novi Sad i u 18.15h na Ekonomskom fakultetu u Subotici, Segedinsku put 9-11, Subotica
  • u utorak, 18.10.2011. godine, u 10.00h na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, zajedno sa nemačkom službom za akademsku razmenu (DAAD).