KINA DODELJUJE STIPENDIJE

Ambasada Narodne Republike Kine u Republici Srbiji poziva srpsku stranu da učestvuje u programu dodele stipendija koje dodeljuje Ministarstvo trgovine Narodne Republike Kine za master studije u trajanju od 2-3 godine i doktorske studije u trajanju od 3-4 godine.

 

U cilju jačanja komunikacije i saradnje između Kine i ostalih zemalja, MOFCOM - Ministarstvo trgovine NR Kine je formiralo program dodele stipendija od 2015. za 270 talentovanih ljudi koji bi želeli da nastave svoje postdiplomske studije i usavrsavanje u NR Kini.

 

Zainteresovani kandidati mogu aplicirati za master programe u trajanju od 2-3 godine i doktorske studije u trajanju od 3-4 godine.

Stipendija pokriva troškove školovanja, smeštaja, mesečnog džeparca u iznosu od RMB 3000-3500 ( oko EUR 430-500 ), zdravstvenog osiguranja i troškove jedne povratne karte.

Uslov za prijavu je da kandidati budu mlađi od 45 godina u momentu aplikacije, poseduju stručno znanje engleskog ili kineskog jezika i adekvatan stepen obrazovanja.

Sve uslove i instrukcije prijave mozete videti u prilozima.

 

Predavanja i školska godina počinju u septembru 2015. godine i potrebno je završiti svu neophodnu proceduru ranije.

 

Prijave se primaju do 15. juna 2015. godine, nakon čega ce organizatori u Kini doneti konačnu odluku i odabrati kandidate.