Global Undergraduate program razmene za Srbiju (Global UGRAD) 2013-2014

2013-2014

Global Undergraduate Exchange Program for Serbia

 

Global Undergraduate program razmene za Srbiju (Global UGRAD) obezbeđuje talentovanim studentima osnovnih studija punu stipendiju za jednu akademsku godinu u Sjedinjenim Državama. Global UGRAD program sponzorisan je od strane američkog naroda i U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs. Ovaj međunarodni obrazovni i kulturološki program razmene dovodi buduće lidere u Sjedinjene Američke Države,gde su u mogućnosti da iskuse američki način studiranja, uvećaju svoja znanja i bliže upoznaju američku kulturu i vrednosti. Studentima se takođe pruža prilika da upoznaju američke građane s drugim kulturama i tradicijama. Program sprovode U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs, Američka ambasada u Beogradu i organizacija World Learning.

 

Stipendija pokriva školarinu, međunarodna putovanja, smeštaj i ishranu, osiguranje od povreda ili u slučaju bolesti, manji džeparac i kupovinu knjiga. Studenti će pohađati kurseve iz svog polja studiranja, američke istorije i kulture, kao i izborne predmete. Izabrani studenti imaće priliku da učestvuju u aktivnostima univerzitetskog kompleksa, da se kroz društvene aktivnosti i volontiranje uključe u lokalnu američku zajednicu i da steknu praktična iskustva u okviru odgovarajućih praksi. Od početka programa, ranije poznatog kao FORECAST program razmene, više od 150 studenata je iskoristilo ovu jedinstvenu priliku i vratilo se u Srbiju da završi studije, doprinese svojoj zajednici i napreduje u karijeri. 35 Global UGRAD studenata iz Srbije trenutno studira na univerzitetima širom Sjedinjenih Američkih Država.

 

Za detaljne i opširnije informacije i uslove molimo pogledajte priloge.

 

Pratite veb sajt Prirodno-matematičkog fakulteta jer ćemo uskoro objaviti i termin održavanja prezentacije ovog programa.

 

Kancelarija za međunarodnu saradnju PMF