Global UGRAD program razmene

Global UGRAD program razmene za Srbiju i Crnu Goru nastavlja s dodelom punih stipendija akademski uspešnim i društveno aktivnim studentima u Srbiji i Crnoj Gori.

 

Ovo je osma generacija studenata koji ce zahvaljujući sredstvima obezbeđenim od strane Američke vlade i US State Department Bureau of Educational and Cultural Affairs, uz podršku Američke ambasade u Beogradu i World Learning organizacije, provesti godinu dana na nekom od američkih univerziteta i pohađati nastavu u okviru osnovnih studija, učestvovati u vannastavnim aktivnostima, volontirati, sticati praktična iskustva i predstavljati svoju zemlju kroz raznosvrsne kulturne aktivnosti.

 

Po povratku u Srbiju, studenti nastavljaju studije na svojim matičnim univerzitetima i fakultetima. 7 generacija je u okviru nekadasnjeg FORECAST Exchange programa, a sadašnjeg Global UGRAD programa, upoznalo američku kulturu i način studiranja iz sasvim novog ugla i steklo mnoga međunarodna prijateljstva, što ih je u još većoj meri načinilo građanima globalne zajednice sveta.

 

U prilogu se nalaze detaljnije informacije o programu , kao  i prijava i uputstva za popunjavanje prijave.


Krajnji rok za podnošenje prijave je 25.decembar 2013.