Fondacija dr Zoran Đinđić

 

Fondacija dr Zoran Đinđić u saradnji sa Odborom nemačke privrede za istočnu Evropu i nemačkim Ministarstvom za ekonomsku saradnju i razvoj po jedanaesti put raspisuje konkurs za dodelu Stipendija nemačke privrede dr Zoran Đinđić.  

 

Konkurs je namenjen studentima završnih godina fakulteta kao i mladim stručnjacima sa prvim radnim iskustvom.

 

U okviru programa je planirano da, od juna meseca naredne godine, trideset izabranih stipendista iz Srbije boravi nekoliko meseci na praksi u najpoznatijim nemačkim preduzećima, kao što su Bosch, Siemens i Commerzbank. Boravak  u  Nemačkoj  omogućava  im  da  se  upoznaju  sa  organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspešnih nemačkih kompanija, kako bi kasnije to znanje i iskustvo preneli kroz svoje buduće radno angažovanje i u Srbiju. Program je 2007. godine proširen i na ostale zemlje Zapadnog Balkana, tako da će se i ove godine stipendistima iz Srbije pridružiti i kolege iz susednih zemalja.

 

Program je nastao nakon atentata na premijera Zorana Đinđića u proleće 2003. godine. Cilj programa je ispunjenje njegove vizije i približavanje Srbije i njenih građana Evropskoj Uniji, kao i stvaranje jakih veza između nemačke privrede i budućih lidera u Srbiji.

Starosna granica je 30 godina.

 

Online prijava traje od 1. oktobra 2013. godine do 10. novembra 2013. godine.

Detaljnije  informacije o  pr ogr amu  i prijavi  mogu se naći  na web adresi:

 

www.fond-djindjic.org   i    www.stipendienprogramm.de