Manifestacija "Vojvođanska bajka"

Informacija i poziv medijskim kućama

Studenti na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, PMF-a u Novom Sadu već tradicionalno organizuju tematske večeri u okviru kojih se prezentuje kultura, folklorne karakteristike (muzika, nošnja, običaji), gastronomske vrednosti i život stanovnika različitih zemalja. U proteklih sedam godina, organizovano je više od 20 manifestacija koje su predstavile Mađarsku, , Meksko, Irsku, Kubu, Grčku, Francusku, Tursku, Indiju, Crnu Goru, Brazil, Japan,....

Sada vas pozivamo Vas da osetite čari Vojvodine, kroz pesmu, igru, običaje, kulturu i prepoznatljive gastronomske specijalitete! Gosti večeri će biti Ambasadori i atašei navedenih zemalja, rektor Novosadskog univerziteta, dekan PMF-a i direktor Departmana.

Manifestacija "Vojvođanska bajka" će se održati u prostoru Studija M” – zgrada Radio Novog  Sada, Ignjata Pavlasa 3 u  Novom Sadu, 3. novembra u 18.30 časova.

Deo ovog događaja, čini i izložba  fotografija prof. dr Lazara Lazića “Vojvođanska bajka – Let there be light”. Izložbu će otvoriti gospodin dr Draško Ređep.

Nakon izložbe, sledi program o turističkim potencijalima i lepotama Vojvodine. Veče završava užitkom u gastronomskim specijalitetima vojvođanske kuhinje.

Manifestacija je podržana od strane Turističke organizacije Novog Sada, a sponzori su vinarija Mačak, Salaš 137, kompanija Agroživ i drugi. Značajno je spomenuti da ceo događaj zapravo ima i humanitarni karakter, budući da sredstva prikupljena realizacijom ove večeri doprinose Akciji za donaciju 100 inkubatora „Bitka za bebe“, za Dečiju bolnicu u Novom Sadu, a cena ulaznice je 500,00 RSD.

Uveličajte ovaj događaj, podržite akciju i naravno, uživajte u programu!

Kontakt osobe za prodaju ulaznica su:
9-12h Ana Jovičić 064/147-88-24
16-19h Dragana Lazarević 064/135-35-46

Molimo vas da u okviru svojih emisija/izdanja obavestite gledaoce/slušaoce/čitaoce o ovom događaju, kao i da akreditujete svoje ekipe koje će događaj pratiti.  Kontakt osoba Saška Rakić 063 56 86 01, pr@pmf.uns.ac.rs