Poziv na svečano otvaranje Konferencije "Mir, kultura i turizam"

    Međunarodna konferencija  „Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu – CTTH“ se od samog nastanka bavi istraživanjima iz oblasti turizma, slobodnog vremena, ho­telijerstva, gastronomije, lovnog turizma kao i srodnih multi­dicsiplinarnih studija, a tradicionalno se održava još od 1997.godine. U početku, bila je deo Međunarodnog sajma turizma “LORIST“ na Novosadskom sajmu, a od ove godine održava se ranije i to na dve lokacije (Privredna komora Vojvodine i Spomen zbirka Pavla Beljanskog). Organizator konferencije je Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta,  finansijsku podršku dali su Ministarstvo obrazovanja, nauke i tehnološkog razvoja i Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj Pokrajinskog sekretarijata rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova http://www.dgt.uns.ac.rs/ctth2013/support.php).

 

      Pozivamo Vas na svečano otvaranje konferencije je 26. septembra 2013. godine u 10.00h, u Svečanoj sali Privredne komore Vojvodine.

(Master centar, Novi Sad, službeni ulaz broj 5. iz ulice Braće Popović, III sprat)

 

    Konferenciju će otvoriti Miroslav Vasin, Pokrajinski skretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, Izvršno veće AP Vojvodine; Prof. dr Miroslav Vesković, Rektor Univerziteta u Novom Sadu; Prof. dr Neda Mimica-Dukić, Dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i Prof. dr Branislav Đurđev, Direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, PMF-a.

 

    Pre samog početka Konferencije, u 9.45h, predviđeno je obraćanje učesnika medijskim kućama, te vas molimo da svoje pristustvo, zbog detalja u protokolu, akreditujete do ponedeljka 23.09.2013. na e-mail pr@pmf.uns.ac.rs.

 

     Ove godine Konferencija ima naziv ’’Mir, kultura i turizam’’ koji povezuje i obeležavanje značajnog datuma - 1700 godina hrišćanstva i Milanskog edikta. Geografski položaj Srbije predstavlja raskršće različitih civilizacija, koje su ostavile bogato kulturno nasleđe, koje može biti povezana i oživljeno kroz kreiranje različitih kulturnih ruta. Pored ove teme, tokom rada 8 tematskih sekcija predstaviće se oko 100 naučnih radova iz različitih oblasti menadžmenta, turizma i ugostiteljstva. Podsećamo da je Departman za turizam upravo postao pridruženi član Svetske turističke organizacije.

           

    Na plenarnoj sekciji izlagaće eminentni svetski stručnjaci - dr Larry Dwyer – School of Marketing, University of New South Wales, Australija; dr Tomislav S. Šola Faculty of Humanities and Social Sciences, i Evropska Asocijacija za kulturno nasleđe iz Zagreba, Hrvatska; dr Eugenia Wickens Faculty of Design, Media & Management, Buckinghamshire New University, Velika Britanija; dr Ali Bakir Faculty of Design, Media & Management, Buckinghamshire New University, Velika Britanija kao i dr Melanie Smith Budapest Business School, Mađarska.