Međunarodna konferencija u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo

Konferencija "Dunavom, glavnom ulicom Evrope"

 

Međunarodna konferencija  „Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu - Contemporary Trends in Tourism and Hospitality  (CTTH) “ bavi se istraživanjima iz oblasti turizma i slobodnog vremena, ho­telijerstva, gastronomije i multi­dicsiplinarnih studija. Tradicionalno se održava još od 1997. godine, uvek za vreme Međunarodnog sajma turizma na Novosadskom sajmu, u početku svake godine, a od 2009. na svake dve godine.

Naziv ovogodišnje Konferencije CTTH 2011 je "Dunavom, glavnom ulicom Evrope" i za cilj ima da čvršće poveže zemlje Dunavske regije, s obzirom na to da je 8 od 14 podunavskih država već u Evropskoj uniji, dok u slivu Dunava živi preko 115 miliona stanovnika. Razvoj turizma, svakako bi doprineo boljoj poziciji svake od ovih zemalja u okviru ekonomskih i poslovnih mapa Dunavske strategije EU.

Svečano otvaranje 14. Međunarodne konferencije "Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu – CTTH 2011" je 29. septembra, u 10.00 časova u Velikoj sali Master centra u Novom Sadu. Izjave za medije biće upriličene od 09.45 do 10.00 časova na istom mestu.

Konferenciju će otvoriti dr Bojan Pajtić, predsednik Vlade AP Vojvodine uz prisustvo eminentnih gostiju iz privrednog i naučnog života. Svoje prisustvo potvrdili su:

  • prof. dr Goran Petković, državni sekretar za turizam u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja,
  • mr Miloš Milovanović, ispred Turističke organizacije Srbije (Dirketor Kongresnog biroa Srbije),
  • prof. dr Miroslav Vesković, rektor Univerziteta u Novom Sadu,
  • prof. dr Neda Mimica-Dukić, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i
  • prof. dr Lazar Lazić, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, PMF, Novi Sad.

Nakon svečanog otvaranja održaće se plenarna sekcija na kojoj će izlagati stručnjaci iz zemlje i inostranstva: Daniela Schily – iz GTZ – projektni menadžer u Dunavskom centru kompetentnosti, dr. Noga Collins-Kreiner – Departman za geografiju i prostorne studije, Univerzitet u Haifi Izrael, dr. Pauline J. Sheldon – Univerzitet na Havajima, Međunarodna akademija za Turizam i edukaciju u turizmu. dr. Renata Tomljenović – Institut za turizam, Zagreb, Hrvatska, dr. Ahmet Aktaş - Akdeniz Univerzitet, Antalija, Turska i Thomas Pavlović – Generalni menadžer hotela, „Holiday Inn“ u Beogradu i Novom Sadu.

Zahvaljujemo medijskim kućama što će ispratiti ovaj događaj.