Poziv na svečano otvaranje konferencija CTTH i REBRAND

Konferencije CTTH i REBRAND 9. i 10. jula u zgradi rektorata u Novom Sadu

 

Međunarodna konferencija  „Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu – CTTH“ se od samog početka bavi istraživanjima iz oblasti savremenih tendencija u turizmu, održivog razvoja turizma, ekonomskih aspekata turizma i dokolice, marketinga i menadžmenta, hotelskog menadžmenta, specifičnih oblika turizma, animacije u turizmu, ugostiteljstva i gastronomije. Održava se od 1997.godine u organizaciji Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, uz finansijsku podršku Pokrajinskog sekretarijata za nauku i tehnološki razvoj.

Ove godine, šesnaesta konferencija CTTH se održava zajedno sa trećom ReBrand konferencijom u organizaciji EXIT Fondacije, s obzirom na to da PMF i EXIT sarađuju već izvesno vreme na različitim poljima. Misija konferencije Rebrend je da ukaže na značaj razvoja pozitivnog imidža Srbije preko raznih predavanja eminentnih stručnjaka o nacionalnom/državnom brendiranju, kao i primerima naših najuspešnijih pojedinaca i institucija iz oblasti nauke, umetnosti, sporta i preduzetništva.

Kreativni timovi PMF-a i EXIT-a ove godine nude potpuno novi koncept konferencije pod nazivom "Re:) brendiranja Srbije - Savremeni trendovi u industriji događaja i kreativnim industrijama", budući da globalno priznat nacionalni brend kao što je Exit Festival ima veliki udeo o trenutnom i budućem razvoju događaja i turističke industrije u Srbiji i regionu Balkana. Na Konferenciji učestvuje preko 150 učesnika iz zemlje, zemalja regiona (Bosna i Hercegovina, Makedonija, Hrvatska, Slovenija) i inostranstva (Engleska, Mađarska, Poljska, Španija).

 

Pozivamo Vas na svečano otvaranje konferencije  9. jula 2015. godine u 10.30 h u Svečanoj Sali zgrade rektorata (Zorana Đinđića 1).

 

Na svečanom otvaranju Konferencije će govoriti Miroslav Vasin, Pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova; Vesna Kovač, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija; prof. dr Radovan Pejanović, v.d. rektor Univerziteta u Novom Sadu; prof. dr Neda Mimica Dukić, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu i prof. dr Snežana Besermenji sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.

 

Napomena

Pre samog početka, u 10.15 h, predviđene su izjave za medije, te Vas molimo da svoje pristustvo, zbog detalja u protokolu, akreditujete do utorka 7.7.2015. na e-mail pr@pmf.uns.ac.rs