Jubileji na PMF-u

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a, ove godine obeležava 50 godina od osnivanja Departmana za geografiju i 20 godina od osnivanja Katedre za turizam i hotelijerstvo.

 

Svečana Akademija će biti održana 14. septembra, u 11.00 časova u Amfiteatru "Mihajlo Pupin", Trg Dositeja Obradovića 4.

 

Prisutnima će se obratiti rektor novosadskog Univerziteta, prof. Miroslav Vesković, dekan PMF-a, prof. Neda Mimica Dukić, direktor departmana, prof. Lazar Lazić i državni sekretar za turizam Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja Srbije. Među zvanicama su brojni partneri iz zemlje i inostranstva, članovi diplomatskog kora i ambasadori.

 

Molimo medijske kuće da svoje prisustvo potvrde do četvrtka, 13. septembra, kako bismo utvrdili protokol. Biće nam drago ako budete naš gost tog dana, radujemo se susretu i do tada vas srdačno pozdravljamo.

 

**********************************************************************************************

Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine -

pola veka - od Instituta do Departmana

           

 

Svečanom Akademijom koja će se održati 18. septembra u Kulturnom centru grada, u 18.00 časova, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, obeležava 50 godina od početka nastave hemije na višem obrazovnom nivou.

 

                Biće to prilika da se zaslužnim profesorima, saradnicima i prijateljima dodele zahvalnice i plakete, a posebnost ovog događaja je i predstavljanje Fondacije "dr Milena Dalmacija i Renato Vuković", oformnjene nakon stravične tragedije koja se desila aprila ove godine, a u kojoj su život izgubili mladi ljudi sa ovog Departmana.