POZIV NA II MEMORIJALNI NAUČNI SKUP IZ ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

     Katedra za hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a u Novom Sadu i Fondacija „dr Milena Dalmacija“ u ime sećanja na tragično preminulu koleginicu docenta dr Milenu Dalmaciju ogranizuju II Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine „docent dr Milena Dalmacija“.

           

     Drugi memorijalni skup će se održati u utorak, 1. aprila 2014. godine, te vas pozivamo na svečano otvaranje u 10.00 časova u Sali za sastanke 14/V na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića 3.

 

Centralne teme su:

 

  • Zelena remedijacija i tretman otpada
  • Tehnologije prečišćavanja vode i otpadne vode
  • Kontrola kvaliteta u laboratorijskom radu

 

     Skup će se održati kao nastavak tradicije započete 5. aprila 2013. godine. U znak sećanja na Milenu, predavanja po pozivu na drugom memorijalnom skupu održaće dobitnici nagrade „docent dr Milena Dalmacija“ za doktorsku disertaciju koja je dala značajan naučni doprinos iz oblasti zaštite životne sredine, dr Biljana Dojčinović, dr Marijana Kragulj i dr Bojana Ikonić. Pored navedenih predavanja, rezultate svojih istraživanja prezentovaće mladi naučnici i istraživači, čiji su radovi prihvaćeni od strane naučnog odbora skupa.