Animacije u turizmu

ANIMACIJA U TURIZMU NOVOG SADA 2011. GODINE

 

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, PMF-a iz Novog Sada vas poziva na  konferenciju za medije povodom održavanja 6 novih tematskih i humanitarnih večeri.

Konferencija za medije će se održati 22. decembra u 12.00 časova, u Klubu nastavnika na II spratu Departmana za fiziku i matematiku, Trg Dositeja Obradovića 4.

 

Studenti master studija na modulima: Diplomirani Menadžer u turizmu i Diplomirani Menadžer u hotelijerstvu na Departmanu za geografiju, turizam i hotelijerstvo, PMF-a u Novom Sadu će i ove godine obradovati Novosađane i goste Novog Sada nizom manifestacija u okviru projekta “Animacija u turizmu grada Novog Sada 2011. godine”..

 

Svako tematsko veče ima nekoliko delova u okviru kojih se gostima prezentuje kultura, folklor (muzika, nošnja, običaji), gastronomske vrednosti i život stanovnika određenih zemalja ili teme koje su studenti odabrali. Gosti večeri su uvek Ambasadori i atašei tih zemalja, rektor Novosadskog Univerziteta, dekan PMF-a, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, profesori, asistenti kao i ostale zvanice koje sami studenti biraju i pozivaju (broj gostiju je oko 250).

U proteklih pet godina, ova ideja je zaživela na 22 večeri (Mađarsko veče, Meksičko veče, Gipsy night, Irsko veče, Kubansko, Grčko, Francusko, Tursko, Indijsko veče, Vojvođansko veče ...).

Svako veče ima i humanitarni karakter, jer gosti donose poklone - školski pribor, odeću, sredstva za higijenu, slatkiše, igračke za decu kojima je potrebna pomoć i sva ta prikupljena sredstva se predaju odabranim institucijama i fizičkim licima za lečenje i poboljšanje kvaliteta života.

 

Januar će obeležiti manifestacija "Oživimo muzeje" koja je prva u nizu, a sakupljena sredstva su namenjena deci iz Dečijeg sela, Sigurne kuće i sličnih institucija. Sadržaji će biti upriličeni u Muzeju Vojvodine, Prirodnjačkom muzeju, Galeriji Matice srpske i Spomen zbirci Pavla Beljanskog.

 

Takođe u januaru, očekuju nas Šumadijsko, Kinesko i Britansko veče. Sredstva koja prikupimo idu u Udruženje građana za borbu protiv retkih bolesti kod dece "Život", Novi Sad, Neonatologiji Novi Sad (u okviru akcije Bitka za bebe) i  Domu za decu i omladinu "Kolevka", Subotica.

 

"Filmski  kabare" ispraća januar, a donacija ide trogodišnjem Janku Stefanoviću koji boluje od retke bolesti.

Februar će biti "U ritmu prošlih vremena" i Organizacije Srce iz Novog Sada.

 

 

Ulaznice već od danas mogu da se rezervišu preko elektronske adrese animation@dgt.uns.ac.rs    ili putem telefona 064/147-88-24, kontakt osoba je Ana.