VAŽNO OBAVEŠTENJE - SRBIJA U ERAZMUS PLUS PROGRAMU

OBAVEŠTENJE AKADEMSKOJ JAVNOSTI

Iako je na nivou EU otvoren Erasmus + poziv za Key Action 1 credit mobility (koji će trajati do marta 2015.) i iako postoji osnovni model ugovora između programskih i partnerskih zemalja, pozicija Srbije (i drugih zemalja Zapadnog Balkana) nama još uvek nije dovoljno poznata.Tačnije, ptraktična implementacija programa u segmentu kreditne mobilnosti (Key Action 1) nije sasvim jasna.

 

Shodno tome, molimo sve zainteresovane studente i nastavno osoblje da pažljivo prate sva dalja obaveštenja u vezi sa ovom važnom temom.

 

Univerzitet u Novom Sadu je u stalnoj koordinaciji sa Fondacijom Tempus - Erazmus+ kancelarijom u Srbiji i o svemu ćemo biti blagovremeno obavešteni.

 

U međuvremenu, toplo preporučujemo da se upoznate sa mogućnostima ovog velikog i raznovrsnog programa preko linkova i priloga niže. 

 

Više detalja o pravilima, i mogućnostima učešća možete pronaći u ažuriranoj verziji Erazmus+ Programskog vodiča za 2015.

Detaljne informacije o programu možete naći na sajtu Evropske komisije
http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm

Na sledećem linku možete pronaći relevantne informacije o procedurama za konkurisanje: http://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/funding_en

Srdačan pozdrav,
PMF Kancelarija za međunarodnu saradnju :)