PROMOCIJA GLOBAL UGRAD PROGRAMA (SAD) MOBILNOSTI STUDENATA NA PMF-U

2013-2014

Global Undergraduate Exchange Program for Serbia

 

Global Undergraduate program razmene za Srbiju (Global UGRAD) obezbeđuje talentovanim studentima osnovnih studija punu stipendiju za jednu akademsku godinu u Sjedinjenim Državama. Global UGRAD program sponzorisan je od strane američkog naroda i U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs. Ovaj međunarodni obrazovni i kulturološki program razmene dovodi buduće lidere u Sjedinjene Američke Države,gde su u mogućnosti da iskuse američki način studiranja, uvećaju svoja znanja i bliže upoznaju američku kulturu i vrednosti. Studentima se takođe pruža prilika da upoznaju američke građane s drugim kulturama i tradicijama. Program sprovode U.S. Department of State’s Bureau of Educational and Cultural Affairs, Američka ambasada u Beogradu i organizacija World Learning.

 

Stipendija pokriva školarinu, međunarodna putovanja, smeštaj i ishranu, osiguranje od povreda ili u slučaju bolesti, manji džeparac i kupovinu knjiga. Studenti će pohađati kurseve iz svog polja studiranja, američke istorije i kulture, kao i izborne predmete. Izabrani studenti imaće priliku da učestvuju u aktivnostima univerzitetskog kompleksa, da se kroz društvene aktivnosti i volontiranje uključe u lokalnu američku zajednicu i da steknu praktična iskustva u okviru odgovarajućih praksi. Od početka programa, ranije poznatog kao FORECAST program razmene, više od 150 studenata je iskoristilo ovu jedinstvenu priliku i vratilo se u Srbiju da završi studije, doprinese svojoj zajednici i napreduje u karijeri. 35 Global UGRAD studenata iz Srbije trenutno studira na univerzitetima širom Sjedinjenih Američkih Država.

 

Popunjenu prijavu možete doneti lično ili je poslati preporučeno na World Learning, Inc, Kralja Milana 4A, stan 27, Belgrade.

Prijava mora stići najkasnije do 17:00 časova 9. januara 2013. godine.

Prijave i skenirana propratna dokumenta mozete poslati i u elektronskoj formi na applications@worldlearning.org.rs do 17:00 časova 9. januara 2013. godine.

 

Za detaljnije informacije posetite naš web site ili nas pozovite na: 011-362-6046; 011-362-6092; or 069-362-6092.

 

Skrećemo pažnju na priloge u kojima se nalaze detaljni uslovi konkursa i aplikacioni formular.