Tribina "Kako mladi mogu da utiču na smanjenje nezaposlenosti, sa prezentacijom stručnih praksi"

Glavna tema tribine biće diskusija o tome na koji način mladi danas reaguju na probleme nezaposlenosti i nedostatka prakse. Tribinu će otvoriti dr Nemanja Davidović, asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu, a zatim će mladi lideri, nosioci promena društva, zajedno kreirati strategiju rešavanja ovih problema.
Kao jedno od mogućih rešenja, biće predstavljena i 2 projekta koja organizuje AIESEC. Prvi je projekat „Career days“ je namenjen studentima koji žele svoju karijeru da započnu u Srbiji, gde će biti najavljene aktivnosti projekta, kompanije-učesnici i kako će ovaj projekat doprineti zapošljavanju mladih u Srbiji. Drugi projekat je globalni program stručnih praksi u inostranstvu namenjen studentima koji žele da svoje profesionalne veštine i teorijsko znanje stečeno formalnim obrazovanjem razviju praksom u jednoj od 113 zemalja u kojima AIESEC postoji.
Pridružite nam se 25.03. u 19:30 u svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka - iskoristite mogućnosti, napravite značajne korake ka uspešnoj karijeri!

 

 

Više informacija o programu praksi možete pročitati na www.aiesec.org.rs/program-strucnih-praksi/ i u www.facebook.com/groups/GrupaZaInformacijeORazmenamaIPraksama/, dok aktivnosti projekta “Career days” možete pratiti na stranici www.careerdays.rs.AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi ostvarili pozitivan uticaj na društvo. Prisustvom na preko 2.400 univerziteta u preko 113 zemalja, AIESEC je najveća studentska organizacija na svetu.

 

Više informacija o AIESEC-u u Novom Sadu posetite http://www.ns.aiesec.org.rs i http://www.facebook.com/AIESECNoviSad.

 

 

 

 

Rukovodilac projekta:  Marta Banjac

                          Mob: 062 8083 061

                       e-mail: marta.banjac@aiesec.net