Svet fizike u Zrenjaninu

         Grad Zrenjanin i OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” su ove godine domaćini Republičkog takmičenja iz fizike za učenike osnovnih škola.

 

           Tim povodom, 27. aprila u 16h u Narodnom Muzeju u Zrenjaninu Departman za fiziku sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu otvoriće izložbu pod nazivom “Svet fizike”. Izložba će biti otvorena predstavom “Zvuk fizike” koju izvode naši studenti, koja je namenjena svim zainteresovanima, a posebno osnovcima.

 

           Posle predstave vas pozivamo da pogledate panoe koji oslikavaju kako nastavne tako i naučne aktivnosti našeg Departmana. Pored postera, na izložbi će biti prikazani i eksponati – stara oprema koja je obeležila početke naučno-istraživačkog rada na našem Departmanu. Pripremljena je i interaktivna postavka u okviru koje će posetioci moći da testiraju zakone fizike, a za najmlađe tu je kutak sa jednostavnim ogledima koji ilustruju kako priroda oko nas funkcioniše. Deliće se i “recepti” za pripremu ovih jednostavnih ogleda kod kuće.

            Izložba će biti otvorena sve do 6.maja 2013.godine, a u daljem programu u Narodnom Muzeju u Zrenjaninu, prof.dr Dragutin Mihailović, redovni profesor na smeru meteorologija, sa Univerziteta u Novom Sadu održaće predavanje pod nazivom “Klimatske promene” u ponedeljak, 29. aprila u 19h. Predavanje je namenjeno svima kojima ova tema zvuči interesantno.