SVE JE MOGUĆE

FESTIVAL NAUKE U NOVOM SADU - 9. I 10. MAJ, KAMPUS UNIVERZITETA!

 

Misija ovog naučnog događaja je sasvim jasna - da predstavi, objasni i promoviše nauku na način, podjednako blizak i razumljiv svima, bez obzira na godine i obrazovanje. Tokom proteklih sedam godina, ovaj događaj je postao jedan od najznačajnijih u regionu. Nauka prati svakodnevni život, upotpunjuje ga i čini kvalitetnijim. Ona živi i razvija se i danas, u  21. veku, ona  nije samo sredstvo da se shvati svet oko nas, već je i uslov razvoja jednog društva. Pri tom, zabavna je, pokreće ali i izaziva. Ovo je prilika da svoju radoznalost probudite, razvijate i negujete. Istražite postavke, posetite tribine, razgovarajte sa vodećim istraživačima Univerziteta u Novom Sadu–izgubite se i pronađite u čudesnom svetu nauke.

 

Zanimljivost koju donosi Festival ove godine je i 3D štampač koji će posetiocima omogućiti da u okviru zanimljive igre, svoju 3D kreaciju i odštampaju.

Priprema se i zanimljiva tribina, sa temom vrlo aktuelnom u poslednjih nekoliko meseci: "Koliko vredi diploma u Srbiji?"
              
Festival  nauke u Novom Sadu svake godine privlači veliki broj posetilaca, ali i naučnika  i istraživača koji učestvuju u izvođenju mnogobrojnih zanimljivih  naučno-popularnih sadržaja. Na prethodnim festivalima je učestvovalo preko 500 istraživača, nastavnika, studenata i volontera sa svih fakulteta i  instituta u sastavu UNS. Ove godine se očekuje isto toliko naučnika, koji će u preko 50 radionica posetiocima prikazati “da je sve moguće”.

Svi sadržaji su besplatni, prema tome, sačuvajte 9. i 10. maj u svojim kalendarima za 7. Festival nauke u Novom Sadu!