SUTRA POČINJE OPENS YOUTH FAIR 2015 - ODLIČNI SADRŽAJI – OD KANTATA DO KITCHEN SHOW-a

Sutra počinje 4. regionalni Sajam omladinskog turizma OPENS Youth Fair 2015, koji će naredna dva dana na Trgu slobode i u Katoličkoj porti ugostiti puno mladih iz celog sveta. „Youth Fair“ organizuju Turistička organizacija Grada Novog Sada i Exit tim u saradnji sa Departmanom za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Exit fondacijom i Studenstskim kulturnim centrom, uz podršku Grada Novog Sada.

 

OPENS YOUTH FAIR 2015. će i ove godine na Trgu slobode imati sajamski – izložbeni deo, gde će se predstaviti najatraktivnije omladinske destinacije Balkana (kao i festivali, klubovi, centri za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona), kao i panel diskusiju ,,Omladinske prestonice Evrope kao model brendiranja destinacije“ koja će se održati u SKC „Fabrika“ drugog dana trajanja OPENS YOUTH FAIR-A 2015.

 

Svečano otvaranje je sutra u 20.00h u Svečanoj Sali Gradske kuće, a prisutnima će se obratiti Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada,  Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada i naravno, Dušan Kovačević, direktor Exit tima. Ceremonijalni deo ulepšaće modna revija ,,San letnje noći“ mlade i perspektivne kreatorke Nataše LutkArt.

 

Publika će to veče u 21 sat, moći da uživa u kantati KARMINA BURANA Karla Orfa u izvođenju orkestra, hora i solista Opere Srpskog narodnog pozorišta, pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, u aranžmanu sa izdavačkom kućom Schott Music iz  Majnca u Nemačkoj. Zvezde drugog dana - 8. jula, su članovi jedne od naših trenutno najpoznatijih grupa - S.A.R.S, čiji hitovi vladaju radijskim stanicama, ali i privatnim zabavama. Iste večeri nastupaju i Almazian Symphony,Vasil Hadžimanov band, ,TAKE A WALK Nisville promo bend, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi,  i Perpetuum Mobile band.

 

Katolička porta će i ove godine biti mesto za prepuštanje rege zvuku i za latino plesne korake. Na Regge/Latino – Positive Vibrations Stage-u atmosferu će zagrejati WENTI WADADA (Jamaica), IRIE REVOLUTIONS SOUND, MAK FLOSS (UK), CHAY NELLE (UK), PUSHTA G, HERBAL QUEEN, SUPERSTAR SELECTAH i LITTLE SHUJA. Zajedničkim predstavljanjem sa Art eco marketom u Katoličkoj porti, posetioci će, pored fantastičnih destinacija i festivala, moći da uživaju i u nastupu muzičkih bendova, artista, plesnih grupa, filmova, ali proizvodima koji su nastali iz radionica mladih umetnika i dizajnera.

 

OPENS YOUTH FAIR 2015. je pripremio još dve atrakcije: 7. jula će na Trgu Slobode ispred Vojovođanske banke biti održana revija atraktivnih pravljenja koktela - BarmeNS flairtending show 2015. Drugog dana, na istom mestu, studenti gastronomije Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, novosadskog PMF-a, zajedno sa nastavnikom Goranom Radivojevićem će promovisati tradicionalna i savremena jela lokalne i regionalne vojvođanske kuhinje u okviru PMF KITCHEN SHOW & DGTH GASTRO EVENT-a. Studenti Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine pripremaju "opasne" koktele i zanimljive eksperimente.

 

Inspirisani velikom energijom mladih ljudi, koje Novi Sad zahvaljujući ovakvim manifestacijama uspešno okuplja, na prošlom YOUTH FAIRU-u rodila se ideja da Novi Sad bude grad gde će svaki dan biti posvećen mladima, pa je zato EXIT fondacija, uz podršku 115 omladinskih i studentskih organizacija, Lokalnog odbora, a u saradnji sa  Gradom Novim Sadom, odlučila da aplicira za Omladinsku prestonicu Evrope za 2018. godinu (OPENS2018) i velikim trudom i predstavljanjem naših mogućnosti, Novi Sad je ušao najuži krug za tu prestižnu titulu. Upravo zato je ovogodišnji događaj nosi naziv OPENS YOUTH FAIR 2015 .

 

 

www.youth-fair.com.