Studentski sajam stručnog usavršavanja

   Po prvi put na Prirodno–matematičkom fakultetu, u organizaciji Saveza studenata i Studentskog parlamenta, održaće se Studentski sajam stručnog usavršavanja.

 

     Naime, 17. maja (utorak) od 10-15h u holu ispred amfiteatra Mihajlo Pupin u zgradi Departmana za matematiku i informatiku/Departmana za fiziku biće predstavljeno nekoliko desetina kompanija, najviše iz oblasti informatike i matematike.

 

     Ideja ovog sajma je da se studentima približi mogućnost stručnog usavršavanja, kroz praksu, probni rad ili eventualno zaposlenje. Taj dan, studenti će imati priliku da se kroz prezentacije koje će biti organizovane u amfitetatru A5 , upoznaju sa delatnostima kompanija. Takođe, moći će na štandovima da se raspitaju i saznaju više o praksama, volonterskom radu.

 

     U petak 13. maja, samo par dana pre održavanja studentskog sajma, naši studenti imaće priliku da prisustvuju radionici pod nazivom “CV, motivaciono pismo i razgovor za posao” u organizaciji Infopolis-a. Ovom radionicom želimo da podstaknemo studente, probudimo njihov aktivizam, uz nadu da će naučeno na fakultetu, ali i na samoj radionici u petak, primeniti na Studentskom sajmu stručnog usavršavanja.

      Na studentima je da se na dan sajma pokažu, istaknu, ostave svoj CV, a firme, od kojih neke već sarađuju sa PMF–om, da izađu u susret najboljima u vidu obavljanja prakse.

           

     Neke od firmi koje će učestvovati na sajmu: Codecentric, VEGA IT, Schneider electric DMS NS, Webtory, Eipix, OTP banka, Raiffeisen banka, Centar za promociju nauke, yuSpin, Ernest&Young.