PROMOCIJA PROGRAMA NACIONALNIH STIPENDIJA “ZA ŽENE U NAUCI”

Pozivamo Vas na PROMOCIJU PROGRAMA NACIONALNIH STIPENDIJA “ZA ŽENE U NAUCI”

 

Utorak, 12. januar 2016. u 12:30, amfiteatar “Mihajlo Pupin”,  Prirodno-matematički fakultet, Trg D. Obradovića 4,  Novi Sad.

 

(Zgrada Departmana za matematiku i informatiku/ Departmana za fiziku)

 

 

O programu će govoriti:

 

Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu,

 

Sanja Burg, L’Oréal Balkan, Digital and Corporate Communications Manager,

 

dr Jovana Grahovac, Tehnološki fakultet, laureatkinja za 2014. godinu i

 

dr Jelena Aleksić, Prirodno-matematički fakultet, dobitnica stipendije za 2015. godinu.

 

"Svetu je potrebna nauka, a nauci su potrebne žene"


Partnerstvo koje su 1998. godine sklopili L'ORÉAL i UNESCO i iz kojeg je nastao međunarodni program "Za žene u nauci" ("For Women in Science") prepoznaje potencijal žena u svetu nauke i nastoji da promoviše njihovu ulogu u društvu. Program postoji od 1998. godine kada su ustanovljene L'ORÉAL-UNESCO Nagrade za žene u nauci, koje godišnje dobija pet najuspešnijih naučnica u svetu.

 

 

Tamara Saksida, Jelena Aleksić i Ljubica Davidović - dobitnice nacionalnih stipendija u okviru međunarodnog programa „Za žene u nauci“ 2015. Jelena Aleksić je vanredna profesorka na Departmanu za matematiku i informatiku novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta. Tamara Saksida, Jelena Aleksić i Ljubica Davidović - dobitnice nacionalnih stipendija u okviru međunarodnog programa „Za žene u nauci“ 2015. Jelena Aleksić je vanredna profesorka na Departmanu za matematiku i informatiku novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta.