Holandska fondacija "CheckMark Ger van Meel" se predstavlja studentima PMF-a

Holandska fondacija "CheckMark Ger van Meel" za unapređenje hemijskih nauka u Srbiji, svake godine organizuje izbor najboljih diplomskih i master teza u oblasti hemije, odbranjenih tokom prethodne školske godine, na kome učestvuju studenti svih univerziteta u Srbiji.

Prošle godine, prve tri nagrade su osvojili studenti Prirodno-matematičkog fakulteta - Igor Šimanji za najbolji master rad, Anka Džigurski, studentkinja master studija na biohemiji nagrađena za najbolji diplomski, dok je treća nagrada za najuspešniji master pripala Mariji Savić, studentkinji master studija na molekularnoj biologiji.

Inače, CheckMark-Ger van Meel Fondacija osnovana je na inicijativu dr Branka Kolarića i Ger van Mell-a (vlasnik CheckMarka ) u leto 2007. godine. Kompanije koje učestvuju u programu su Astellas, Solvay Pharmaceuticals, Teva, Organon, Shell, SGS kao i univerziteti poput: Twente School of Management i Avans Hogeschool.

Fondacija promoviše i stimuliše fizičko-hemijske, hemijske i biohemijske nauke i obrazovanje u Republici Srbiji, a pruža izuzetne mogućnosti za usavršavanje srpskih studenata u holandskim kompanijama. Takođe, angažovana je na prkupljanju dodatnih sredstva ili opreme koju donira fakultetetima kako bi se poboljšala praktična nastava za studente diplomskih studija i svake godine razmatra najbolje načine da se planovi sprovedu u delo.

Promocija Fondacije i programa koje nudi, održaće se 16. novembra, 2011. u Klubu nastavnika, zgrada Departmana za fiziku i Departmana za matematiku i informatiku.