Projekat AGROBIZNIS.Moja zemlja. Moje znanje. Moja šansa.

Cilj projekta je da se budući stručnjaci zainteresuju za poljoprivredu. Na ovaj način bi se podigao nivo svesti o značaju i potencijalu poljoprivrede u Srbiji.

Danas mladi često ne vide svoju budućnost u biznisu baziranom na poljoprivredi kao osnovnoj delatnosti, pa bi, poučeni saznanjima i iskustvom predavača, bili podstaknuti na otpočinjanje sopstvenog biznisa.

 

“Agro Biznis” se sastoji iz dva dela. Prvi deo je edukativnog karaktera i sastoji se od 6 radionica, koje će se održati tokom prve dve nedelje novembra. Neke od tema radionica su organska proizvodnja, pčelarstvo, marketing planiranje, agroturizam i otpočinjanje sopstvenog biznisa. Radionice će držati Josip Mamužić, agrobiznis lider za 2011. godinu, Dušan Vorgić, vlasnik pčelinjaka i proizvođač mednih proizvoda i kozmetike, Ljubomir Pupovac, professor Ekonomskog fakulteta, Žarko Galetin, direktor Produktne berze u NovomSadu.

 

Za sve zainteresovane studente 10. novembra organizuje se i fakultativni obilazak vinograda i vinarije Poljoprivrednog fakulteta koja se nalazi u Sremskim Karlovcima.

 

Treća nedelja predviđena je za održavanje Company Open Door-a tokom kojeg će kompanija Victoria Group, partner projekta, otvoriti svoja vrata studentima koji će biti u prilici da im ostave svoju biografiju i upoznaju se sa kompanijom.

 

Sa više od 86000 članova na 2400 univerziteta, AIESEC je vodeća svetska studentska organizacija koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju svoje potencijale i time naprave pozitivnu promenu u svom okruženju i društvu.

 

Više informacija i prijave za projekat možete naći na

www.ns.aiesec.org.rs