Predstavljanje programa Erazmus Mundus i drugih programa EU na EU info danu - Evropa otvoreno!

Delegacija Evropske unije u Srbiji i  Informacioni centar Evropske unije Vas sa zadovoljstvom pozivaju na manifestacije kojima ce u Beogradu biti obelezen Dan Evrope 2013.

 

EVROPA OTVORENO!

 

EU INFO DAN, 11. MAJ 2013. OD 10:00 U EU INFO CENTRU, DOM OMLADINE BEOGRADA

 

Posto je 2013. proglašena za Evropsku godinu građana, Delegacija EU i EU Info centar pozivaju građane da i 11. maja budu aktivni tako što će doći, pričati sa predstavnicima Evropske unije, upoznati se sa aktivnostima i programima EU o kojima do sada nisu bili informisani, zabaviti se i reći otvoreno šta misle o Evropi, EU i odnosima EU i Srbije.

 

Od 10 do 16 časova predvidjene su sledeće aktivnosti:

 

- Na EU info štandovima će se predstaviti programi EU (Erazmus Mundus, Tempus, Evropa za građane i građanke, Mladi u akciji, Kultura), ali i zemlje članice EU kao i partneri – Kancelarija Vlade Srbije za evropske integracije, Evropski pokret u Srbiji i drugi!

 

- Učestvuj u interaktivnom kvizu o Evropi i osvoji karte za koncert Ramba Amadeusa 11. maja u 20 časova u Domu omladine!

 

- Kaži šta misliš o EU u video kabini "Otvoreno o Evropi"  i osvoji karte za Evropski filmski festival!

 

- Deca crtaju i dobijaju poklončiće, uz zabavu sa Igorom Mađioničarem!

 

- Srednjoškolci iz devet škola u Srbiji otvoreno razgovaraju o Evropi sa ministarom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Žarkom Obradovićem i šefom Delegacije EU Vensanom Dežerom.

 

- Upoznaj se sa članovima "Tima Evrope" u 14h, kada će Ambasador Dežer i direktor Kancelarije Vlade Srbije za evropske integracije Milan Pajević svečano promovisati Tim Evropa, mrežu nacionalnih eksperata za pitanja EU

 

Više informacija dostupno je na internet stranicama www.euinfo.rs i www.europa.rs. Nagradne karte za koncert Ramba Amadeusa i Evropski filmski festival dele se preko Facebook strane www.facebook.com/euinfo.rs i Twitter naloga www.twitter.com/euicbg pod hastagom #BudiAktivan.

 

Celokupan program obeležavanja Dana Evrope je u prilogu.