Priča sa planinarske akcije “DAMAVAND 2014”(4.-18. avgust 2014.)

Upoznajte bajkoviti Iran, onako kako su ga upoznali planinari koje je tokom petnaestodnevne akcije vodio Reza Karimi.  Preko 2000 km pređenih po Iranu su sačuvani na fotografijama: uspon na najviši vrh Jugozapadne Azije - vulkansku kupu Damavand (5.671 m), kupanje u Kaspijskom jezeru na -25 m, nesvakidašnja plovidba podzemljem - po jezeru pećine Ali Sadr.

 

POZIVAMO VAS NA PREZENTACIJU OVOG NESVAKIDAŠNJEG PODUHVATA –

PONEDELJAK, 22. DECEMBAR, 18 SATI,

AMFITEATAR „MIHAJLO PUPIN“,

PMF, Trg Dositeja Obradovića 4.


Doživećete uspone na vrhove Alvand (3.574 m) i Točal (3.964 m), upoznati se sa istorijom Persije: Mauzolej Avicene (Ibn Sina), Mauzolej Estere i Mordekaja u Hamedanu; trgovi, palate, džamije i mostovi Isfahana; Arheološki muzej u Teheranu, Azadi kula, Muzej persijskih tepiha, Mauzolej Imama Homeinija...

 

Osetićete mirise tradicionalne kuhinje, upoznaćete gostoljubive i vesele Irance i još lepše Iranke, čuti kako i u Iranu može da poskupi gorivo... Ako verujete da poznajete Iran, iako u njemu niste bili, uverite se koliko (ni)ste u pravu. Saznajte i koliko se PMF-ovaca popelo na Damavand i kako da i Vi to postignete.

O ekspediciji pričaju učesnici Reza Karimi (Iran/Srbija) i dr Mlađen Jovanović sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo.