SVEČANO OTVARANJE "NOĆI ISTRAŽIVAČA"

Ovogodišnja, šesta po redu „Noć istraživača“ u Srbiji, održaće se u petak 25.septembra, u čak 10 gradova.

 

Svečano otvaranje je u Tržnom centru BIG, na bini u 17 sati. Tom prilikom će se gostima obratiti Vladimir Pavlov, pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj, rektor Novosadskog univerziteta prof. dr Radovan Pejanović, direktor Centra za promociju nauke, Nemanja Đorđević i Vladimir Todorović, u ime organizatora.

 

Zanimljivost ove Noći istraživača je u tome što ćemo se putem video veze povezati sa Triniti koledžom iz Dablina, Irska (Trinity College Dublin, Ireland), koji predstvalja kontakt tačku za ovu manifetsaciju na nivou EU i umrežiti sa ostalim kolegama iz Evrope koji proslavljaju Noć istraživača u svojim institucijama, u svojim gradovima i državama.

 

U program uživo će se uključiti 3 istraživača sa Univerziteta u Novom Sadu, čije će kratko izlaganje biti emitovano u evropski etar.

 

Jedinstveno svim istraživačima koji će biti intervjuisani to veče je ljubav prema pozivu naučnika, posvećenost naučnoj karijeri i zajednička želja da se kroz ovakve događaje promoviše naučna karijera među mladim naraštajima.