Noć istraživača 2011

U petak, 23.09. sa početkom u 16 časova u LEDENOJ DVORANI na SPENSU i na PETROVARADINSKOJ TVRĐAVI biće održana druga po redu manfestacija NOĆ ISTRAŽIVAČA.

Ovo je najveća i najzabavnija promocija nauke i naučnika na svetu, jednodnevni spektakl koji se održava istog dana u celoj Evropi.

 

Pored Novog Sada, "Noć istraživača" će se održati i u Zrenjaninu, Subotici i Beogradu

 

U Ledenoj dvorani posetioci će imati priliku da vide preko 50 eksperimenata i demonstracija koje će realizovati istraživači sa Prirodno-matematičkog fakulteta, Fakulteta tehničkih nauka, Tehnološkog i Medicinskog fakulteta, Akademije umetnosti i Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

 

Zanimljive eksperimente će predstaviti i:

Institut za prehrambene tehnologije FINS,  Pokret Gorana, Institut za ratarstvo i povrtartsvo NS Seme, Tehnička škola „Pavle Savić“ i Medicinska škola „7 april“ i JVP „Vode Vojvodine“.

"Centar za promociju nauke", državna institucija nadležna za promociju i popularizaciju nauke i tehnologije i dostignuća u zemlji i svetu, predstaviće izložbu “Darvin” i realizovaće matematičku radionicu.

Pored zanimljivih eksperimenata, posetioce očekuju i brojni zabavni sadržaji: predstave za decu, takmičenja, plesni performans studija “Impuls“, DJ party u saradnji sa produkcijom MEX i još mnogo toga.

 

Saznajte: Ko je namučio doktor Hausa?  iPhone, iPad.......iRobot?  Kako napraviti kometu u kuhinji? Da li listovi imaju usta? Da li meda više voli med ili meso? Kako napraviti ljigavca? Ko živi  na -273 stepena? Da li je moguće trčati po tečnosti?

UPOZNAJ NAUKU I DOBRO SE ZABAVI - SVI SMO MI ISTRAŽIVAČI!

 

SVI PROGRAMI SU BESPLATNI!

 

"Noć istraživača" u Novom Sadu, Zrenjaninu i Subotici organizuju:

Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad, Prirodno-matematički fakultet, Novi Sad, Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC LC Novi Sad, Kreativno edukativni centar, Visoka tehnička škola strukovnih studija, Subotica i Visoka tehnička škola strukovnih studija, Zrenjanin.

 

Detaljan program sa satnicom http://www.nocistrazivaca.rs/home.html

 

Galeriju fotografija sa Noći istraživača 2010 pogledajte na http://www.nocistrazivaca.rs/galerija.html

 

Pratite najave putem stranice na Facebook-u: NOĆ Istraživača - Srbija