NOĆ BIOLOGIJE 2015

Sada već tradicionalna manifestacija Noć biologije biće održana po peti put 17. aprila 2015. godine, od 16 sati posle podne pa do ponoći, na Depertmanu za biologiju i ekologiju, Trg Dositeja Obradovića 2 u Novom Sadu.

Okosnica naše Noći biće više od 50 interaktivnih radionica koje su osmislili naši studenti, doktorandi i mladi saradnici, kao i profesori. Radionice su interaktivne i podrazumevaju aktivno uključivanje posetilaca, koji će moći da učestvuju u izradi eksperimenata, da budu predmet eksperimenta, moći će da pitaju ono što do sada nisu smeli, izmere „body mass“, da nauče kako da se neguju proizvodima iz prirode, budu oči u oči sa tarantulama, upoznaju mikrobe, da saznaju šta je to etnobotanika, ali i fototaksija, da pogode ko koga jede, šta su to helminti-mali a opasni, provere znanje iz biologije, ali na engleskom, posetioce čeka još čitav niz iznenađenja.

Naši dragi gosti i prijatelji, staraoci prirodnih dobara u Vojvodini, JP Vojvodina šume, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Zoovrt Palić, Nacionalni park Fruška gora, pokret Gorana Novog Sada, Specijalni rezervati prirode Zasavica, Carska bara, Slano kopovo i Titelski breg, nevladine organizacije kao što su Udruženje za zaštitu velike droplje, Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije i HabiProt – udruženje za održivi razvoj i očuvanje staništa Srbije koji će svojim takođe interaktivnim radionicama  doprineti Noći biologije.
            
Tokom noći će biti održana debata na temu za i protiv lova i biće prikazan film „Potiski biser“ autora  mr Olivera Fojkara.
            
Učenici srednjih škola će imati priliku da pokažu svoje znanje iz biologije i ekologije u kvizu „Želite li da postanete ekolog“ i osvoje lepe nagrade.

Za najmlađe smo priredili maskembal. Učenici osnovnih škola od 1 do 4. razreda će prikazati biološke i ekološke maske i takođe biti u prilici da osvoje nešto lepo i korisno.

Dobro nam došli!