NOĆ BIOLOGIJE 2014

     Nekako s proleća, ljubitelji prirode već sa nestrpljenjem očekuju događaj na PMF-u, tačnije na Departmanu za biologiju i ekologiju - NOĆ BIOLOGIJE. Da je reč o nesvakidašnjem iskustvu, bilo je jasno već nakon prve "Noći", održane pre četiri godine. Baš taj uspeh, ove godine obavezuje malde naučnike da 11. aprila prevaziđu očekivanja.

 

     Spoj nauke i zabave, eksperimenata i zanimljivih predavanja iz sveta biologije i ekologije i ovog aprila zabaviće sve posetioce, koji će već od 16 časova imati priliku da učestvuju u maskenbalu za osnovce, kvizu znanja za srednjoškolce ili prvi vide nove radionice - Kako biljka pije, kuda voda putuje?, Cvetna muško-ženska posla, Kako otkriti tajne poruke ispisane nevidljivim mastilom... Saznajte kako rade ćelije našeg organizma!, ... Debatu "Genetski modifikovani organizmi" organizuju studenti Departmana, te im se možete priključiti.

 

     Videvši kakvo interesovanje vlada za sadržaje manifestacije i za ovu godinu, svoje radionice su pripremili i Pokret Gorana Novog Sada , Zoo vrt iz Palića, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, JP Vojvodina šume, staraoci prirodnih dobara.

 

        Na info pultu Noći biologije posetioci će moći da se informišu o radionicama koje ih interesuju, a maturanti srednjih škola koji žele da studiraju biologiju moći će da dobiju informacije o prijemnom ispitu, studijama kao i da provere svoje znanje na testu simulacije prijemnog ispita.

 

Dobro nam došli, nestrpljivi smo da vam pokažemo sve čari nauke o životu.