KOŠNICA NA PMF-u ZA VIKEND

Svečano otvaranje otvaranje nove, renovirane studentske laboratorije za zaštitu životne sredine, koja je renovirana i opremljena na savremen način kako bi se budućim studentima omogućili bolji uslovi za izvođenje vežbi i savremeni koncepti izučavanja zaštite životne sredine JE U SUBOTU, 12.12. U 12H. Sredstava za ove radove izdvojena su iz sopstvenih izvora i međunarodnih projekata. 

 

12:00 svecano otvaranje Laboratorije, pozdravna reč dekana prof. Milice Pavkov Hrvojević i pomoćnika direktora i obilazak Laboratorije

12:15 - obilazak radionica

12:30 - koktel i druženje dekanskog i departmanskog tima sa medijskim kućama

 

Podsećamo, već tri godine, Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, novosadskog PMF-a organizuje manifestaciju HEMIJSKI VIKEND - kombinaciju interaktivnih radionica, naučno-popularnih predavanja i druženja sa profesorima i istraživačima, a sve sa ciljem da se budućim studentima predstavi šta sve mogu da rade nakon završenih studija. Slogan ovogodišnjeg vikenda je MOJ IZBOR ZA BUDUĆNOST.            

U cilju što boljeg upoznavanja sa zanimanjem iz oblasti Zaštite životne sredine, ove godine prvi put pokrećemo ZELENI VIKEND, koji je namenjen prvenstveno srednjoškolcima koji su se tokom svog školovanja odlučili za obrazovni profil iz ove oblasti. Koncept “Zelenog vikenda” je upoznavanje posetilaca sa celokupnim procesom analize zaštite životne sredine od uzorkovanja na terenu, rada u laboratorijama na najsavremenijim aparatima do postupka tumačenja i sprovođenja dobijenih rezultata u praksu.

 

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, takođe u subotu, organizuje 2. Dan otvorenih vrata: “Istražuj, putuj i uživaj!” Registracija učesnika počinje u 9.00h, a prezentacija studijskih programa i informacije o prijemnom ispitu počinju u 9.30h.