Konkurs "EKOMOTIVACIJA"

Konkurs se realizuje u saradnji sa kompanijom Vip mobile, a najbolji film će biti nagrađen jedinim smart  telefonom na tržištu sa integrisanim projektorom – Samsung Galaxy Beam I8530.

 

Autori svoje radove mogu predložiti za prikazivanje na Festivalu do 10. novembra 2012. godine, dok će lista izabranih radova za prikazivanje biti dostupna 12. novembra 2012. godine na zvaničnoj internet stranici „Green Fest“-a - www.greenfest.rs i www.vipekomotivacija.rs, gde se mogu naći sve potrebne informacije u vezi sa prijavom na konkurs.

 

Dodela priznanja i nagrade će biti održana u sklopu svečane ceremonije, poslednje večeri festivala.

 

Međunarodni festival zelene kulture „GREEN FEST“ se ove godine po prvi put održava pod ovim imenom i predstavlja nastavak prakse uspešnog organizovanja Međunarodnog festivala ekološkog filma „Green Screen Fest“ koji je publika u Beogradu imala prilike da vidi tokom 2010. i 2011.godine. U prethodne dve godine prikazano je preko 130 filmova iz 25 zemalja, održano 39 radionica i predavanja, i predstavljeno preko 20 zelenih izlagača i umetnika.

 

Ovogodišnji "Green Fest" se realizuje uz podršku grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine, Samsunga i kompanije Vip mobile, a više informacija o ovogodišnjem Festivalu, programu i konkursima, kao i načinima za uključivanje u raznovrsne programe se može naći na www.greenfest.rs

 

Green Fest plakat 1 Green Fest plakat 1
Green Fest plakat 2 Green Fest plakat 2

GREEN FEST: PRIJAVITE SE ZA KARTE!

 

Svi zainteresovani za praćenje revijalnog programa na ovogodišnjem „Green Fest"-u se pozivaju da naruče karte na www.greenfest.rs i na taj osiguraju kartu za Festival koji se održava od 14. do 16.11. u Domu omladine.

 

Program Međunarodnog festivala zelene kulture „GREEN FEST" je i ove godine besplatan ali će, zbog ograničenih kapaciteta raspoloživih sala, ulaz biti slobodan samo za posetioce koji su se prijavili i podigli karte, saopštio je danas Centar za unapređenje životne sredine, organizator Festivala.

 

Svi koji naruče kartu preko www.greenfest.rs će dobiti email potvrde i informacije o preuzimanju karata. Prijave se primaju od petka 02.11.2012.godine do početka programa Festivala na dan održavanja (14-16.11.2012.)

 

U revijalnom delu „Green Screen Fest"-a će biti prikazano, između ostalih i ostvarenje „Play again" o posledicama koje detinjstvo otuđeno od prirode ostavlja na decu, zatim filmovi „Switch"  o budućim

izvorima energije , „Island president" o bivšem predsedniku Maldiva Mohamedu Našidu koji se suočava sa najtežim zadatkom ikada, da sačuva svoju zemlju kojoj preti nestanak, usled posledica klimatskih promena i „Černobil forever", kao i blok sa animiranim filmovima na temu životne sredine. Gost Festivala će biti čuveni slovenački reditelj Mako Sajko sa retrospektivom njegovih rediteljskih ostvarenja o prirodi iz sedamdesetih godina prošlog veka.

 

Green Fest" je i ove godine programski  podeljen na tri celine:

 

 „Green Screen Fest" - deo programa posvećen prikazivanju takmičarskih i revijalnih filmova sa ekološkom tematikom; „Green Field" - program obrazovanja na temu zaštite životne sredine za učenike osnovnih i srednjih škola, kao i studente, „Green Square" - međunarodni izložbeni program u okviru koga će izložbe imati Svetski fond za prirodu (WWF), Nacionalna Geografija i „Zelena Beta", a pored njih posetioci će moći da se upoznaju i sa različitim zelenim idejama i konceptima.

 

Green Fest se održava uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Beograda, Samsunga, kompanije Vip mobile i mnogih drugih organizacija i institucija.