U zemlji središta sveta

 

 

Studenti master studija Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, na modulima  Menadžer u turizmu i Menadžer u hotelijerstvu već nekoliko godina unazad u okviru projekta  “Animacija u turizmu grada Novog Sada”, pripremaju izuzetno zanimljive i posećene tematske večeri.

 

Svako tematsko veče ima nekoliko delova u okviru kojih se gostima prezentuje kultura, folklor (muzika, nošnja, običaji), gastronomske vrednosti i život stanovnika određenih zemalja. Gosti su  Ambasadori i atašei tih zemalja, rektor Novosadskog univerziteta, dekan PMF-a, direktor Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, profesori, asistenti kao i ostale zvanice koje sami studenti biraju i pozivaju (broj gostiju je oko 250).

U proteklih pet godina, ova ideja je zaživela na 22 večeri (Mađarsko veče, Meksičko veče, Gipsy night, Irsko veče, Kubansko, Grčko, Francusko, Tursko, Indijsko veče, Vojvođansko veče ...).

Svako veče ima i humanitarni karakter, jer gosti donose poklone - školski pribor, odeću, sredstva za higijenu, slatkiše, igračke za decu kojima je potrebna pomoć i sva ta prikupljena sredstva se predaju odabranim institucijama i fizičkim licima za lečenje i poboljšanje kvaliteta života.

 

Kinesko veče ili "VEČE U ZEMLJI SREDIŠTA SVETA- ČONG HUA" je takođe osmišljeno  iz nekoliko delova. Gosti će se upoznati sa kulturom, folklorom, a imaće priliku da probaju specijalitete kineske kuhinje koje pripremaju naši gastronomi uz pomoć kuvara iz Kine.

Posetioci će se upoznati sa istorijom ove zemlje, kulturinim i turističkim vrednostima, običajima, a posebna atrakcija će biti kineski ples.

 

Pozivamo vas 16. januara na Kinesko veče, u restoran Ribarac na Ribarskom ostrvu, u 18.30 časova.

 

 

Ulaznice mogu da se rezervišu putem elektronske adrese animation@dgt.uns.ac.rs ili  telefona 064/147-88-24, kontakt osoba - Ana.