Humanitarne akcije studenata

"MLADI MARE KAKO STARI STARE"

 

            Podstaknuti akcijom “Stari nisu stvari”, studenti Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo realizuju projekat pod nazivom “Mladi mare kako stari stare”. Projekat je deo predmeta Animacija i logistika u turizmu i realizuje se učešćem i doprinosom studenata i pod rukovodstvom profesora dr Anđelije Ivkov-Džigurski. Cilj je podizanje svesti o prisutnosti i važnosti starije populacije.

Studenti su pripremili zanimljivu predstavu koja na edukativan i duhovit način prikazuje virtuelnu turističku turu po poznatim banjama Evrope. Plan je da se predstava odigra 13. i 16. maja, za stanare Gerontološkog centra na Limanu 1 u Novom Sadu i u Futogu. Cela ideja nosi humanitarni karakter i sva prikupljena sredstva kao i robne donacije biće uručene ovim objektima Gerontološkog centra.

 

"DRUGARSTVO SE NE ODBIJA"

 

            Grupa od jedanaestoro studenata organizuje predstave u dva vrtića, „Svitac“ (Stojana Novakovića bb) i „Kalimero“ (Dragiše Brašovana 16) u Novom Sadu, 8. i 9. maja ove godine.

Ideja ove akcije se zasniva na tome da se svi mogu družiti, bez obzira na razlike među njima kao što su nacionalna pripadnost, pripadnost određenoj rasi, materijalni status, pol i drugo.

Predstava je takođe humanitarnog karaktera i sva prikupljena sredstva kao i robne donacije biće uručene ovim objektima Radosnog detinjstva.