HORIZONT ČETVRTKOM U NOVOM SADU

 

 

U četvrtak, 9. aprila, u Multimedijalnoj sali Centralne zgrade Univerziteta u Novom Sadu, Centar za promociju nauke, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, organizuje još jednu tribinu „Horizont četvrtkom“. Ovog puta, Horizont će biti posvećen predstavljanju dobrih praksi, a prisutni posetioci će imati priliku da čuju šta je sve neophodno da bi se napisao uspešan projekat. Početak je zakazan za 15 časova.

 

Novosadskoj publici obratiće se Aleksandar Belić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Nakon pozdravne reči, Gordana Vlahović, nacionalna kontak osoba za Evropsko istraživačko veće (European Research Council, ERC), govoriće upravo o ovom programu finansiranja u okviru Horizonta 2020.

 

O uspešnim projektima govoriće prva dobitnica ERC granta u Srbiji, Sofija Stefanović sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, Zorana Kurbalija Novičić, ovogodišnja dobitnica Marija Kiri granta i ujedno i v.d.

direkora Centra za promociju nauke, kao i Vladimir Todorović, šef kancelarije za međunarodnu saradnju Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, koordinator prvog dobijenog Horizonta 2020 u Srbiji, Noći istraživača.

 

Osim kratkog predstavljanja nagrađenih projekata, učesnici će govoriti i o procesu pisanja i dobijanja grantova pod oštrom lupom Evropske komisije. Prisutni posetioci imaće priliku da čuju sa kojim su se izazovima naši naučnici suočavali tokom pisanja projekata, ali i šta smatraju da je ključ njihovog uspeha.

 

Horizont četvrtkom: Kako su oni osvojili projekat?

 

Centralna zgrada Univerziteta u Novom Sadu,  Multimedijalna sala, I/16, Dr Zorana Đinđića 1, 9. april, u 15 časova

 

Učesnici:

 

15:00-15:15

Aleksandar Belić, državni sekretar u MPNTR

 

15:15-15:30

Zorana Kurbalija Novičić, v.d. direktora Centra za promociju nauke, Institut za biološka istraživanja „Siniša Stanković“

 

15:30-15:50

 

Gordana Vlahović, Nacionalna kontakt osoba za ERC, šef kancelarije za međunarodnu saradnju, PMF, UNS

 

15:50-16:10

Sofija Stefanović, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu, dobitnica prvog ERC granta u Srbiji

 

16:10-16:30

Vladimir Todorović, šef kancelarije za Međunarodnu saradnju, FTN, UNS

 

Moderator:

Ivana Horvat, Centar za promociju nauke