Horizont u Novom Sadu

   U okviru CPN programa Horizont četvrtkom, na Univerzitetu u Novom Sadu, u četvrtak, 5. februara, u 13 časova, predstavljanje prvog projekta u Srbiji koji je osvojio Teaming 

 

 

   U četvrtak, 5. februara, u 13 časova, u Rektoratu Univerziteta Novi Sad biće predstavljen projekat koji je po prvi put kod nas osvojio sredstva Teaming programa. Od  169 predloženih projekata za ova sredstva, finansiranje je dobilo dvadeset iz svih delova Evrope, a među njima se po prvi put našao i konzorcijum na čelu sa Novosadskim univerzitetom, koji će razviti savremeni naučni centar u Novom Sadu. Predloženi budžet za realizaciju ovog projekta iznosi 433.000 evra u prvoj i 29 miliona evra u drugoj fazi. 

 

 

   Projekat pod nazivom ANTARES (skr. Centre of Excellence for Advanced Technologies in Sustainable Agriculture and Food Security) ima za cilj da postojeći BioSense centar na Univerzitetu u Novom Sadu pretvori u Evropski centar izvrsnosti za napredne tehnologije u oblasti održive poljoprivrede i bezbednosti hrane. Predstavljanju projekta u Novom Sadu prisustvovaće, pored predstavnika Centra za promociju nauke, i Aleksandar Belić, državni sekretar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a tom prilikom biće organizovana i poseta kampusu i laboratorijama koje će u budućnosti predstavljati novo naučno lice Srbije.