IV HEMIJSKI VIKEND - MOJA BUDUĆNOST, MOJ IZBOR

     Departman za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, četvrtu godinu za redom pokreće manifestaciju Hemijski vikend.

 

     Ove godine hemijski vikend je kombinacija interaktivnih radionica, naučno-popularnih predavanja i druženja sa profesorima i aistentima kako bismo budućim studentima predstavili šta sve mogu da rade nakon završenih studija kod nas. Upoznaćemo sve posetioce gde sve može da radi diplomirani hemičar, biohemičar ili analitičar zaštite životne sredine. Na kojim radnim mestima mogu da provedu svoj radni vek i sta ih očekuje u budućnosti tokom njihovog  posla. Želja nam je da na taj način olakšamo budućim studentima u pravom odabiru njihovog zanimanja jer to je nešto što se bira za ceo život pa i odabir treba da bude pametan. Zato nas ove godine opisuje slogan MOJA BUDUĆNOST-MOJ IZBOR.            

   U cilju što boljeg upoznavanja sa zanimanjem iz oblasti Zaštite životne sredine, ove godine nastavljamo put Zelenog vikenda koji je namenjen, prvenstveno posetiocima koji su se tokom svog srednješkolskog obrazovanja odlučili za obrazovni profil iz ove oblasti. Koncept Zelenog vikenda je upoznavanje posetilaca sa celokupnim procesom analize zaštite životne sredine od uzorkovanja na terenu, rada u laboratorijama na najsavremenijim aparatima do postupka tumačenja i sprovođenja dobijenih rezultata u praksu. 

 

Termini HEMIJSKIH VIKENDA za ovu godinu su su  19. i 26. novembar i  10. decembar, a početak je u 10:30 časova.

 

Svi detalji se mogu pronaći na našem sajtu, gde postoji mogućnost elektronske prijave.

www.dh.uns.ac.rs