Interaktivna naučna izložba ,,Voda u srcu nauke'' - 21. oktobar u 19 časova

Francuski institut u Srbiji - Novi Sad i Osnovna škola ,,Žarko Zrenjanin" pozivaju vas na otvaranje naučne interaktivne izložbe ,,Voda u srcu nauke'', koje će se održati u utorak 21. oktobra u 19 časova, u Osnovnoj školi ,,Žarko Zrenjanin'' (Bulevar despota Stefana 8, Novi Sad).

 

Bogato ilustrovana i edukativna, ova izložba doprinosi boljem razumevanju suštinske uloge naučnog istraživanja za održivo upravljanje vodama, a njen sastavni deo čine besplatne interaktivne radionice za decu, na temu vode i klimatskih promena. 

 

Izložbu ,,Voda u srcu nauke“ realizovali su: Francuski institut za istraživanje razvoja (IRD) i Centar naučne i tehničke kulture Centre-Sciences uz podršku Francuskog instituta u Parizu, a u Novom Sadu je zajednički predstavljaju Francuski institut u Srbiji i Osnovna škola ,,Žarko Zrenjanin''. 

 

Izložbu će svečano otvoriti Virginie Manfroni, ataše za naučnu saradnju i Žarko Mušicki, direktor Osnovne škole ,,Žarko Zrenjanin''. Otvaranju izložbe prisustvovaće i Fabrice Peutot, ataše za jezičku saradnju.

 

Vidimo se na izložbi!

 

Francuski institut u Srbiji - Novi Sad i Osnovna škola ,,Žarko Zrenjanin"

 

ifs-serbie.png ifs-serbie.png