DAN OTVORENIH VRATA UNIVERZITETA U NOVOM SADU

Sa zadovoljstvom Vas obaveštavamo da Univerzitet u Novom Sadu 17. oktobra 2015. godine organizuje zajednički Dan otvorenih vrata Univerziteta u Novom Sadu, koji će se odvijati u kampusu Univerziteta, i u kome učestvuje svih 14 fakulteta u sastavu Univerziteta, kao i Univerzitetski centar za razvoj karijere, Tempus projekat WBC Inno, kao i Studentski centar. Za ovu priliku će i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu otvoriti svoja vrata, kao i Učiteljski fakultet na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici.

 

Vođeni dobrom praksom velikih svetskih univerziteta, odlučili smo da prevashodno učenicima srednjih škola i gimnazija, ali i široj javnosti, već na početku školske godine predstavimo obrazovne mogućnosti i potencijale fakulteta koji čine Univerzitet u Novom Sadu, njihove studijske programe i intelektualno-tehničke kapacitete fakulteta da te programe realizuju, kako bismo učenicima pomogli da lakše odaberu svoje životno zanimanje.

 

Smatramo da mladi ljudi koji biraju svoj životni poziv treba da budu što bolje informisani o mogućnostima koje im se pružaju kako bi doneli mudru odluku za nastavak svoga školovanja.
Posetioci će imati priliku da se u jedinom kampusu u Srbiji upoznaju sa mogućnostima svakog pojedinog fakulteta koji će tog dana otvoriti i svoje učionice, amfiteatre, biblioteke, službe i laboratorije, i da kroz različite interaktivne programe otkriju šta sve nudi Univerzitet u Novom Sadu na polju obrazovanja i usavršavanja kroz akreditovane studijske programe na sva tri nivoa studija. Istovremeno će moći da se upoznaju sa kampusom Univerziteta u kome su, pored 7 fakulteta smešteni i studentski centar, zavod za zdravstvenu zaštitu studenata, dva studentska doma, stanovi za privremeni smeštaj mladih nastavno-naučnih radnika, centralni studentski restoran (menza), centar za fizičku kulturu sa sportskim terenima, univerzitetske studentske organizacije i druge naučne, stručne, informativne, kulturne i sportske organizacije.

 

O programu, koji će 17. oktobra 2015. godine trajati od 10 do 15 časova svi zainteresovani se mogu informisati na zvaničnom sajtu Dana otvorenih vrata http://www.otvorenavrata.uns.ac.rs/ ili na zvaničnoj Fejsbuk stranici https://www.facebook.com/otvorenavrataUNS