DODELA NAGRADA FONDACIJE DR MILENA DALMACIJA

Nakon tragične nesreće koja se desila u aprilu prošle godine i pogibije šestoro mladih ljudi, među kojima i dr Milene Dalmacije, docenta PMF-a u Novom Sadu, odlučeno je da se osnuje Fondacija “Docent dr Milena Dalmacija” koja će se brinuti o ostvarivanju opštekorisnog cilja preduzimanjem aktivnosti usmerenih na promovisanje i popularizaciju visokog obrazovanja, nauke, sporta i humanosti među mladima, a naročito sledećih aktivnosti:

 

  • dodela nagrada za doktorsku disertaciju koja je dala najveći naučni doprinos iz oblasti zaštite životne sredine na univerzitetima u Republici Srbiji,
  • finansijska pomoć za studente doktorskih studija iz zaštite životne sredine koji studiraju na univerzitetima u Republici Srbiji,
  • finansijska pomoć za izgradnju spomen kapele za studente koji su tragično izgubili život,
  • stipendiranje studenata Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

 

Pozivamo Vas na prvu dodelu nagrada i stipendija Fondacije “Docent dr Milena Dalmacija” talentovanim mladim naučnim radnicima i studentima iz oblasti zaštite životne sredine koja će se održati 26. oktobra 2013. godine (subota), u 11h u amfiteatru A1 na Departmanu za biologiju i ekologiju, Prirodno-matematičkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića 2.

 

Na svečanosti će biti dodeljena I, II i III nagrada “Docent dr Milena Dalmacija” za doktorsku disertaciju koja je dala najveći naučni doprinos iz oblasti zaštite životne sredine na univerzitetima u Republici Srbiji za period od 1.10.2010. do 30.09.2013. godine.

 

Takođe, zahvalićemo se svim organizacijama i pojedincima koji su pomogli rad Fondacije.

 

Fondacija “Docent dr Milena Dalmacija” će pomagati i podržavati mlade, perspektivne ljude koji svojim radom i znanjem doprinose razvoju društva, a opominjaće nadležne da se moraju više angažovati u zaštiti života i zdravlja mladih ljudi, na čemu se i pored tragedija koje su se desile u Novom Sadu i dalje nije uradilo dovoljno.

 

Biće nam drago da budete naši gosti i da zajedno započnemo tradiciju dodele nagrada Fondacije “Docent dr Milena Dalmacija”.