Demonstarcija gastronomskih umeća studenata

     Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo u toku decembra priprema zanimljiva okupljanja na kojima će glavne "zvezde" biti će studenti modula Hotelijerstvo i Gastronomija.

 

     Naime, 17. decembra u 10 časova na PMF-u, održaće se pokazno-demonstrativna vežba u kojoj će studenti I godine pripremati i servirati različite vrste kanapea i hladnih predjela na na bazi ribe, raznih vrsta vrhunskih sireva, kvalitetnih suhomesnatih proivoda, raznovrsnog voća i povrća, posnih zalogaja, dekorativno serviranih zakuski i drugih delikatesnih proizvoda. Nakon kratke prezentacije, predviđena je degustacija.

 

    Potom, 28. decembra u 12 časova, održaće se još jedna pokazno-demonstrativna vežba u kojoj će učestvovati studenti četvrte godine osnovih akademskih studija i studenti master akademskih studija modula Hotelijerstvo i Gastronomija. Tema ove prezentacije je harmonizacija i kombinovanje hrane i vina. Gosti će uživati u koktel partiji sa ukusnim raznovrsnim hladnim i toplim predjelima, različitim salatama, jelima od različitih vrsta mesa i riba, jelima od povrća, svežeg voća i zanomljivim slatkim zalogajima. Takođe će se vršiti uparivanje vina sa različitim vrstama hrane. Prisutni će, uz stručnu prezentaciju, biti u mogućnosti da degustiraju pripremljenu hranu i više od 10 vrsta vina.